Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mikor váltottatok ki 2 étkezés...

Mikor váltottatok ki 2 étkezést a babátoknál?

Figyelt kérdés

A védőnő szerint 8 hónaposan már átlagosan 3x esznek ételt a babák (nem anyatejet). Nekem olyan gyorsnak tűnik ez :D nemsokára 7 hós az én babám, és most kezdtem el egy teljes étkezést kiváltani.

A zöldséget nehezebben fogadta a ti babátok is, mint a gyümit? Ha igen, ez később változott? Alig akar zöldséget enni :(

2016. aug. 6. 19:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ez minden babánál egyéni, fel kell ismerni és hozzá igazítani a nagykönyv szerinti alapokat. Én így csináltam, aztán mégis lepontozott a sok élére állított paramami. BTW a fiamnak 8 hónaposan már 6 foga volt. Jól néztünk volna ki, ha még mindig 90 százalékban anyatejes.
2016. aug. 6. 22:21
 12/14 anonim ***** válasza:

"aztán mégis lepontozott a sok élére állított paramami."

Nem tűnt még fel, hogy épp az igazmondókat pontozzák le folyton? :P

2016. aug. 6. 22:23
 13/14 anonim ***** válasza:
Nálunk darabszámra meg van a kiváltás (3 étkezés, ebből kettő főzelék, egy rizspép, plusz a főzelékek után gyümölcs), inkább a mennyiséggel vannak problémák. A baba ugyanis nem tud sokáig megülni a fenekén, addig eszik, amíg jól nem lakik, utána már menne kúszni-mászni, játszani. Szóval azt mondanám, hogy két kis adag főzelék, és az evések után valamivel a gyümölccsel együtt jön össze kb. a két normál adag. Az esti rizspépet pedig vagy teljesen megeszi, vagy ha nagyon fáradt, akkor csak egy részét bírja elfogyasztani.
2016. aug. 7. 21:50
 14/14 anonim ***** válasza:

Milyen zöldséggel kínáltad eddig a babát? Lehet, hogy túl sűrű volt a főzelék, az nem tetszett neki. Vagy intenzívebb az ízük a gyümölcsökéhez képest, az zavarhatta a babát.

Esetleg vmi édesebb jellegű zöldséggel lehetne próbálkozni, pl. petrezselyemgyökér, zeller. A salátafőzelék elég semleges ízű, teszel bele egy kicsi petrezselyemgyökeret, répát, az is elég finom lesz.

Vagy tehetsz a főzelékbe gyümölcsöt, hátha úgy szereti: krumpli, répa, alma esetleg szilva például.

2016. aug. 7. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!