Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Elhúzódó széklet gondok 7 hós...

Elhúzódó széklet gondok 7 hós babánál? Tapasztalatokat, tanácsokat kérnék. Nagyon szenved tőle szegeny

Figyelt kérdés

Kedves Anyukák! Babám kb 2 hós kora ota küzd a szorulással. Eleinte anyatej+tápszer akkor a tápszerre fogták, majd csak anyatejes lett, akkor egy időre sikerült naponta, majd ujra probléma lett :-( Mondtak hogy a hozzátáplálás majd megoldja...hát nem :-( van hogy kap sütőtök-sárgabarit, Sütőtökös husis főzit, szilvadesszertet, mellé szopizik es kb 70ml vizet iszik egy nap, de akkor se tud kakilni...

Sokmindent próbáltunk, hátha tudnátok segíteni, vagy van amit még nem próbáltunk...

Ha gond van akkor egész nap nyüszis szegény, és az éjszaka is katasztrófa

Amit próbáltunk: laevolac, sok folyadék, torna, masszázs, végső esetben szélcső (itt nem tudom hozza szokhat e, ezért ritkán használjuk)

2016. aug. 1. 09:13
 1/8 anonim ***** válasza:
Tejtermékeket és olyan ételeket amelyek tejszármazékot tartalmaznak fogyasztasz? Mert több helyen láttam, hogy pár hét tejmentesség megoldotta a kaki gondokat. (Az én babámnak hasfájás mellett túl híg volt a széklete így sokat nyomoztam tejallergia és laktózintolerancia ügyben, végül neki az utóbbi lett de nagyon sokan írnak tejallergiáról és székrekedésről)
2016. aug. 1. 09:21
 2/8 anonim ***** válasza:

Ezt mintha en írtam volna! Szinte szóról szóra ugyanez van nálunk is.

7 hónapos múlt a lányom.

Tápszeres baba a kezdetektől. Valtogattuk a tápszert míg az egyiktől tudott kakilni naponta.

Aztán jött a hozzataplalas es elromlott újra minden.

Meg csak most kostoltattam vele natúr joghurtot es sajtot uh allergia miatti szorulas nem hinném h kozrejatszana. Meg annak egyéb tünete is lenne, nem?

Most ott tartunk, h 2 naponta, tornaztatassal es pici ingerlessel (csak külső, vagyis nem dugok be neki semmit) kakal.

Ő szerencsére nem nyuglodik, nyugodt, mosolygós baba ennek ellenére is.

Szirupot nem adtam még neki, inkább az eteleiben varialok úgy, h segítse a kakilast.

2016. aug. 1. 14:21
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!!

Sajnos mivel laktozerzekeny vagyok, minimális a tejfogyasztasom de akkor megprobal hogy azt is elhagyom....hátha.

Kedves második válaszoló, milyen ételeket adsz neki? A sütőtök es barackok mennek neki is, de mar az is fogja ha 1/3 krumplisalmat keverek hozza :-( írnál legyszi nehány tippet hátha nekünk is bejön. Koszi

Oh es en most Kamilla teát adtam neki, ma segített ;-)

2016. aug. 2. 21:03
 4/8 anonim ***** válasza:

Egy ideig nem adtam neki én sem krumplit meg almat, de mivel rosszabb nekünk nem lett tőle a dolog, igy úgy voltam vele h adom neki ezeket is.

Én az aszalt szilvat is bevetettem. Igazából hatása semminek nem volt, vagyis ot semmi az ég egyadta világon nem hajtja meg. :-(

Szóval adok neki mindent és kétnaponta szigorúan "megkakaltatom". (torna, popsitorlos ingerlés) én meg a tejtermékekben reménykedem, hátha a joghurt csodát fog muvelni.

2016. aug. 2. 22:19
 5/8 A kérdező kommentje:
Értem, hat remelem rendbe teszi neki a dolgot!!! Minden jót Nektek!! En is remenykedek, csak javulni fog a helyzet!!!
2016. aug. 3. 16:50
 6/8 indigoh ***** válasza:

Szia, az en kisfiam is hasonloan szenved sajnos meg most is, pedig lassan ket eves lesz. A gyerek orvos a sok-sok gyumolcsot mondta, de nem nagyon hasznalt egy eves kora elott. Az altalad irtakon kivul probalgattam a szilvalekvart tapszerrel, a baby mira vizet, a narancslevet. Egy eves kora utan a dm-es szilvalevet, a kubus vagy dm-es, rossmannos gyumolcspureket és a cappy pulpy narancsot. Felvaltva, mert csak ideig-oraig segitettek. A laevolacot nem birta lenyelni,annyira tomeny. En nem ingereltem a popsijat, az nem az en vilagom.

A meleg furdovizben uldogeles is bevalt neha.

Jelenleg a bolcsiben eszik gyumolcsot, otthon csak a dinnyet es a barackot, ezert a kubus gyumolcs purek megmaradtak. Illetve, a hey-ho szilva leve meg a nyero, vagy a Lidl rostos barack leve, neha a Cappy pulpy narancs, de reggel is es este is kb. masfel deci. Finomak, szivesen megissza.

Sajnos egy eves koraig a tulelesre jatszottunk es egyutt szenvedtunk. Meg most is nehezen megy, ket-harom naponta van, mondjuk emberes adag. Valoszinuleg mar visszatartja, mert faj neki.

Tudom, hogy a gyumolcslevek cukrosak, de a ket rossz kozul valasztottam. Vagy cukros innivalo vagy nincs szeklet. Szerencsere megissza a vizet is. Remelem, lassan rendezodik nalatok is és nalunk is a problema, szornyu szenvedni latni a gyerekeket.

2016. szept. 5. 13:47
 7/8 A kérdező kommentje:

Szia.

Köszönöm hogy megírtad, szemezgetek belőle mindenképp.

Nagyon sajnálom hogy nektek is ilyen gondok vannak...csak a gyerekorvosnal voltál vele, vagy tovabb mentetek?

Védőnő szerint lehet örökletes is. (Van a családomban egy-két nehezen nyomos -pedig mar felnőttek, figyelnek rostra, nem fogyasztanak tejeset, mégis bajos..) de ilyet, hogy nincs ra megoldás?!? :-(

Igen nekem is mondtak hogy sok gyumit adjak, de minden hiába. A mi dokink mindig a gliceeines kupot hajtogatja, de nem adtam még neki, nehogy hozzaszokjon. Meg négy naponta javasolja, az meg nem segítség, mivel másfél nap utan mar nagyon szenved vele szegeny kisfiam...

A kamillat se lehet sűrűn/sokáig adni, meg most hallottam hogy tönkreteszi a bélbokyhokat állítólag...:-( remelem nem csinaltam még rosszat a rossz melle!!

Most két napja sikerül 1-2szer neki, de ugy gondolom jon a kövi foga (csak olyankor megy neki könnyen)

Hat még próbálkozom, ha netalán valami nagyon jót találok, mindenképp megírom, hátha nektek is segít!!

Minden jót Nektek!!

2016. szept. 7. 19:45
 8/8 A kérdező kommentje:
Ja es a szelcsovet már nagyon rég nem használom! Jol tetted, hogy nincs külső ingerlés!! En bánom, de mikor semmi nem segített, nem gondolkoztam, csinaltam :-(
2016. szept. 7. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!