6 hós babának lehet almát háztartási keksszel keverni?
Nem mert a háztartási kekszben van cukor.
Vegyél neki olyan kekszet, akár babakekszet, amiben nincs cukor, és akkor azt belekeverheted. ILyenkor már javasolják a glutén bevezetését.
A mennyiség attól függ hogy mennyit szokott enni egyébként is, illetve hogy milyen állagúra akarod csinálni a kajáját. Szerintem nem kell bele sok egy 6 hónaposnak, fél vagy 1 keksz elég.
A legújabb irányelvek szerint a glutént 6 hónapos korban az első ételek között célszerű bevezetni.
Persze, hogy hogyan, az nagyban függ attól, hogy az anyuka és/vagy a család mennyire követi a régi vagy új előírásokat. :-) Az enyémek 6 hónaposan már lazán ettek húslevesből kivett répát csirkével és normál (tudom, tudom, cukros meg minden) babapiskótát is, háztartási kekszről nem is beszélve. (Na, ezért most jól lepontoztok. :-D)
Annyi cukortól, amennyi 2 szem kekszben van, nem lesz semmi baja. :-) (Megjegyzem a védőnői előírásokban is a háztartási keksz szerepel, mint ajánlandó "étel" a glutén bevezetésére...)
DE - tessék 3 variáció, hogy kiválaszthasd azt, ami SZERINTED (és a védőnőd szerint) legjobban megfelel nektek. :-)
1. a lazább felfogás:
1 közepes méretű egész almához 2 db háztartási keksz vagy 1 db babapiskóta. Ha túl sűrűnek találod, vagy nehezen nyeli a baba, akkor 100%-os (olyan nyomós, frissen préselt) almalével vagy vízzel hígítható.
2. a közepesen laza felfogás:
1 közepes almához speciális, babáknak készült cukormentes babakeksz vagy babapiskóta (szükség esetén ugyanúgy hígítva, mint 1. esetben).
3. a nagyon előírásos felfogás:
1 kanál nagyon apró szemű zabpelyhet egy kevés 100%-os (frissen préselt) almalébe 1 órára beáztatni (úgy, hogy ellepje - a zabpehely megszívja magát és megpuhul), utána ezt lehet a reszelt almához hozzákeverni.
Egyetértek azzal, aki azt írta,hogy felfogás kérdése! :)
Az első Fiam is háztartási kekszet kapott (doki ajánlotta), de alig-alig mertem neki adni. Most 4,5 éves és a cukorbetegséghez köze nincs, sőt 2-3 naponta egy túró rudi elég neki. Viszont nála még annyira féltem, hogy közel egy évesen kapott levesben főtt zöldséget. Inkább kotyvasztottam.
A Kicsi most 9 hónapos, neki már simán adtam a háztartási kekszet (nyilván mértékkel, keverve gyümölccsel), a levesből simán kiveszem a zöldséget és odaadom, leveslevét kanálból szürcsöli, és már kiflicsücsköt is rágcsál! :) Nincs baja tőle!
Nem értem amit írtok hogy nem számít hogy cukor van benne.
De igenis számít. Egy 6 hónaposnak még 1 db háztartási kekszben lévő cukor is sok. Nem egy felnőttről beszélünk aki megeszik 1 db kekszet, ezt ne felejtsétek.
De minek adnék neki cukros kekszet mikor adhatok cukor nélkülit is? Ez a lényeg! Ennyivel mindent cukrozhatnék neki.
És igen, tudom hogy a védőnő által adott papíron is háztartási keksz van de az baromság, lehet kapni cukor nélküli kekszet, aki kicsit is odafigyel mit eszik a babája, inkább azt ad, szerintem.
A cukor egyértelműen nem ajánlott 1 éves kor előtt, semmi szüksége rá egy babának. A gyümölcs úgyis édes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!