Tényleg a túró rudi miatt lehet?
10 hónapos a babám. Tudom, nem kellett volna neki adni. A csokit leszedtem róla de azért maradhatott rajta valamennyi. Ezután az ebéd elfogyott még, de másnaptól nem szívesen ette már a főzeléket. Tegnap és ma már egyáltalán nem kellett neki. :/ igaz sose szerette ha sok a krumpli benne de ezzel az aránnyal (kb harmada krumpli) még szívesen ette. Azóta nem kapott rudit. Tényleg lehet ez a ruditól? Visszaáll a rend? Kérlek ne kritizáljatok, tudom, hogy hiba volt.
Fogzik is egyébként de a gyümölcs változatlanul csúszik azóta is.
A tápszerrel is gondok voltak hetekig, ahogy ez megoldódott magától, úgy változott most erre a főzelék ellenességre.
11, a sűrítés (itt) nem azt takarja, hogy sűrűbb legyen az étel, hanem hogy laktatóbb, nagyobb kcal tartalmú!
Rizs, krumpli, gyümölcshöz gabona.
A csecsemők még nem "paleo" diétázók. Nekik kell a szénhidrát és nem csak a lassú.
azért ez elég kényszeres már, hogy hiába nem szereti a babád a krumplit, de te még a kész bébiételbe és belenyomod, mert az kell!
komolyan, mi van ha 2 órával ebéd után kap mondjuk egy kekszet? összedől a világ? miért csak a krumpli jó, nem értem. szerintem csupán erről van szó, hogy elege van belőle :)
enyém se szerette soha a krumplit, nem is adtam neki. adtam rizst, tésztát (durum), sőt rántást is kapott 10 hónaposan már, de habartam is natúr joghurttal pl. a tökfőzeléket :) és persze úgy is kapta, hogy nem volt benne semmilyen sűrítő, és ha éhes volt utána 2 órával akkor kapott nasit vagy még főzeléket.
legyél kicsit lazább az ebéddel, nem kell ehhez hozzászoktatni, és főleg nem kell olyat adni neki amit nem szzeret mert csak megutálja :)
hagyd, hogy legyen akarata!
a túrórudiról meg annyit, hogy az egyetlen dolog ami nem mű, az a csoki :D na azt leszedted! rá van írva mi van benne, túró gyakorlatilag nincs is, csak a sok mű cucc meg ízfokozó, inkább vegyél túrót és keverd ki gyümölccsel, hidd el, neki is jobb lesz ha abból bevág egy nagy adagot :)
Kiderült mi a baj. Semmilyen főzeléket nem volt hajlandó megenni krumpli nélkül még annyira se, kíváncsiságból csináltam neki krumplis tésztát és benyalta mindet. Nem kevés mennyiséget. Majd másnap rizseshúst borsóval, az is kellett. Sőt, anyósoméknál krumplit evett husival és még az is jó volt. Szóval kb úgy érezhette magát mintha nekem akarnának joghurtot adni rendes ebéd helyett. Lehet én se örülnék.
Mint írtam, tényleg jó étvágyú, újszülöttként is nagyon sokat evett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!