Mikor hagyható el teljesen az anyatej/ tápszer a babák étrendjéből? Illetve mikor váltja ki azt a tehéntej? Mikor vezettétek be a tejtermékeket és milyen rendszerességgel fogyasztja a gyereketek? Milyen fajtát adtatok neki először?
úgy fogalmaznék, hogy kb. három éves korukig szükségük van tejalapú táplálékra. Féléves korig ezt vagy kizárólag anyatej vagy kizárólag tápszer kellene, hogy biztosítsa (ha nincs anyatej), utána hozzátápláláskor jöhetnek a tejpépek pl. Egyéves kor előtt ne adj neki tehéntejet, mert allergizálhat, de pl. bébipapiban adhatsz neki joghurtot, sajtot, túrót (ne sokat egyszerre, vagy ne túl gyakran).
Kb. 7-8 hónapos lehetett, mikor először adtam neki bébipapiban tejterméket. Nem viszem túlzásba, majd egyéves kora után sűrítem, meglátjuk. Azt hiszem, a sajtdarabos bébiétel volt az első tejtermékes cucc.
"Féléves korig ezt vagy kizárólag anyatej vagy kizárólag tápszer kellene, hogy biztosítsa"
Bocsi, ezt úgy értem, hogy persze a kettő együtt is mehet, ha pl. nincs elég anyatej, adhatsz neki tápszert kiegészítésként, a lényeg, hogy semmi más, hozzátáplált ételt még ne kapjon, pl. bébipapit, gyümölcsöt stb. még ne!
Fiam 8 hónapos korában vezettem be a tejterméket, túróval és sajttal (4 hósan kezdtem kóstoltatni).
És fokozatosan kapott joghurtot, majd kefirt is. 1 éves korában a tápszert tejitalra váltottuk (ugyanarra a márkára). 22 hónaposan vezettem be a tejet. Először kecsketejet, majd tehéntejet (házi friss).
nekem egy eves koraig szopizott, aztan azt mondta a vedono h nyugodtan vezessem be a tejet, de mivel abban nincs annyi vitamin mint a tapszerben, ezert adjak neki tapszert is...igy aztan ket eves koraig kapta reggel a tejet, este a tejitalt (tapszert). eloszor mindig a tapszerhez adtam kis tejet, naprol napra tobbet, kb ket het alatt mar ures tejre csereltuk a reggeli tapszert...aztan ugy 1,5 eves koratol mar az esti tejitalba is tettem tejet kb fele fele aranyban...msot meg 2 eves mint irtam most mar csak tejet kap. 3,5%os Cserpes, vagy hazi kecsketej ismerostol, esetleg mizo fekete 3,5%os vagy a Spar zold dobozos bio 3,5%os teje...de jellemzoen inkabb a cserpes vagy a kecsketej.
hazi tehentej is jo csak itt nincs megbizhato forrasom ra, azert nem szoktam azt venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!