Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Egy 3honapos babának mit...

AndiLaci kérdése:

Egy 3honapos babának mit lehet adni a tápszeren kivül?

Figyelt kérdés
2016. máj. 9. 15:34
1 2
 11/16 Detty94 válasza:
Nekem 2 kisbabam van. Sajnos keves tejem volt nekik. Dedikemtol kertem tanacsot.. krumpli alma repa... egyszerre egyet 3napig kostoltatunk (amennyit elfogad a kismano) ha nincsen allergias reakcio akkor batran mwhetebedre.. az elottem szoloktol csak annyit kerdeznek hogy amikor nem volt tapazer es egy anyanak nem volt anyateje akkor ehenhalt a baba????
2016. máj. 10. 16:20
 12/16 LadyLoss ***** válasza:
Nem. Tehén tejet kapott hígítva. És sokszor felnőttkori egészségügyi bántalmak lett a vége. A szóban forgó, kérdésben szereplő babáról viszont nem tudunk semmit. Miért kell neki bármi más a tápszeren kívül, ráadásul, a kérdező sem most, sem a múltkori alkalommal nem részletezte mi a probléma. Ezért szkeptikusak kissé a válaszolók.
2016. máj. 10. 17:51
 13/16 anonim ***** válasza:

11-es nem halt éhen a baba.

Tápszer megjelenése előtt is elég sok mindent tudtak adni a gyereknek, egyik sem halt éhen.

Tehén és kecsketejet, rizsnyákot, higított kását, lisztből készült levest.

Meg a gazdagoknak volt a szoptatós dajka, a szegények meg elvitték a babát egy falubelihez, akinek volt teje.

2016. máj. 10. 18:17
 14/16 Detty94 válasza:
Akkor megsem csak vizet lehet... nekem 4eves a kisfiam a kislanyom pedig 2. Kislanyom 1900g volt amikor megszuletett termeszetes uton... semmi fele betegseg nem merult fel egyiknel sem. 2honaposan kezdtem el adni mind a kettonek tapszert es 3honaposan pedig elkezdtem adni a korabban leirtakat... en szemely szerint tapszer ellenes vagyok 7 honaposan el is hagytuk...
2016. máj. 10. 20:25
 15/16 anonim válasza:

11-es válaszolónál a pont. Megkérdezte az ÖREGEKET, hogyan nem haltak ki a gyerekeik gyakorikérdések és tápszer nélkül.

A miénk 3-4 hónap között mindenféle kipróbált tápszert kihányt, almát és krumplit kapott. A mi öregjeink szerint 3 hónapnál bőven mellétápláltak. Jééé, élünk.

2016. máj. 15. 07:48
 16/16 Eszter76 ***** válasza:

Nem tudom, hogy aktuális-e még. Nekem 3 gyerekem van. Egyiknek sem volt elég a tej. Mind a 3 kapott 3 hónaposan almát, krumplit, sárgarépát, sütőtököt, őszibarackot - persze szépen sorban, egy nap egyet bevezetve. És jééé mindegyikkel sikerült elhagyni a tápszert!!!!! (Illetve a 2.n-ál kihúztuk, nem kapott tápszert, hanem elkezdtem hozzátáplálni.) A 3. most 11 hónapos... eszik mindent ÉS jééé még szoptatom - igaz, egyszer egy nap, de akkor is. Ha hallgatok a sok hülyeségre, akkor mindegyik csak tápszeres baba lett volna, és az anyatejet hagyták volna abba, de nem így történt.

Ha esetleg nincs anyatej és csak tápszeres a baba, akkor is bőven elkezdhet kóstolgatni.

Ráadásul a kóstolás nem egyenlő az evéssel - tehát az első 1-2 kanalas kóstolgatás még nagyon messze van attól, hogy egy étkezést kiváltson vele bárki!

A kóstolás mindig az étkezés elején legyen - vagyis pár kanál reszelt alma, utána anyatej vagy tápszer. Legalább 3-4 napig csak egy féle ételt kapjon, ha nincs gond, akkor jöhet a következő.

A krumpli magában nagyon fojtós lehet - az összes többit viszont először magában kóstolja, hogy megismerje az ízét. A mostani friss zsenge sárgarépa is nagyon jó - de vigyázat, mert nagyon megfoghatja a babát! Ha ez történik, akkor 2-3 hét szünet után lehet újra kísérletezni vele.

2016. máj. 16. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!