Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Sütőtöktől lehet szorulása?

Sütőtöktől lehet szorulása?

Figyelt kérdés

Anyukák segítsetek, 4 hónapos a kislányom, tápszeres, már eszegetünk gyümölcsöt, tegnapelőtt próbáltuk a sütőtök-alma Univer bébikaját, nemigazán ízlett neki, ki is köpte, ezért nem is erőltettem, de kb fél kanállal megevett belőle. Azóta viszont nem tud kakilni. Szerintetek lehet a sütőtök a bűnös? Beba sensitiv tápszert eszik, eddig minden nap volt kakis pelus.

Köszi ha válaszoltok

2016. ápr. 29. 11:38
 1/8 anonim ***** válasza:
azt nem tudom, hogy egy kanálnyitól lehet-e, de az én fiamnak is szorulása volt a sütőtöktől. mondjuk egy-két nap kaki nélkül még nem a világ, ha őt nem zavarja.
2016. ápr. 29. 11:57
 2/8 A kérdező kommentje:
Szenvedett, mert láttam rajta, hogy tekereg összevissza, meg nyom. Csak nem sikerül. De most itattam vele kamilla teát, na az meghozta a hatását mert itt nyom, és úgy hallom sikeres a dolog :D Azért köszönöm a válaszod
2016. ápr. 29. 12:02
 3/8 anonim ***** válasza:
42%

A sütőtök-alma kombinációból inkább az alma hasfogó, míg a sütőtök székletlazító. Kettőt együtt adva elvileg ki kéne egyenlíteniük a hatást.

Egyébként a sütőtök nálunk is meghajtotta.

(Amúgy tudtad, hogy a legújabb ajánlás szerint a tápszeres babáknál is érdemes kivárni a 6 hónapot?)

2016. ápr. 29. 12:08
 4/8 anonim ***** válasza:

a sütőtök székletlazító, az alma éppenséggel megfoghatta, bár ilyen kis mennyiségben...mondjuk ha a kóstoltatás elején vagytok, foghat akár ilyen kis mennyiségben is.

De azért mert egy napig nem kakilt, nem biztos hogy megfogta, persze ha vörösödik, erőlködik, esetleg könnyezik, az szorulás. sok folyadékot itass vele, vizet, esetleg kivételesen egy kis kamillateát nagyon kevés cukorral.

2016. ápr. 29. 12:10
 5/8 anonim ***** válasza:
Az én kislányomnak a hozzátáplálás elején néhány kanál almapürétől lett szorulása. Én is inkább az almára gyanakodnék.
2016. ápr. 29. 12:14
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Eddig az alma nem okozott különösebb gondot, azt már ettünk máskor is, csak a sütőtök volt új. A gyermekorvos javaslatára kezdtem meg egyébként a kóstoltatást, mert már csak 4x eszik a kislányom egy nap, és nem sokat, és éjszaka nem kel fel enni, és az orvos szerint keveset eszik, és nem fog hízni, ezért kell kiegészíteni lassan szilárd kajával. Szerintetek mikor próbáljak újra adni neki majd sütőtököt?
2016. ápr. 29. 12:43
 7/8 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem próbáld meg nyugodtan, de csak sima natúr sütőtököt adj, nekünk egyébként ez vált be szorulásnál! Az alma nagyon poci fogó :( és új íz bevezetésénél csak egy fajtát kóstoltass 2-3 napig, így tudni fogod mi az amit bír a poci és mi az amit nem! :)
2016. ápr. 30. 22:32
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2016. máj. 2. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!