Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Szilva nem, de szilva bébiétel...

Micimici kérdése:

Szilva nem, de szilva bébiétel 4 honaposan adhato a babanak. Miert?

Figyelt kérdés

2016. ápr. 18. 16:34
 1/10 A kérdező kommentje:
Ezt ugy ertem, hogy hazilag puresitve nem adhato, de 4 honapos kortol van a polcokon szilva bebietel. :)
2016. ápr. 18. 16:38
 2/10 anonim ***** válasza:
51%

Azért, hogy vedd meg. Ennyi a magyaràzat.

Mert pl az almàs bébiètelben még laktóz is van, és azt is lehet 4 hónaposnak adni... De a tejet meg tiltjàk most ezerrel... És nehogy hozzàtàplàlj 6hónapos kora előtt... Logikus!

No comment.

2016. ápr. 18. 16:39
 3/10 anonim ***** válasza:
28%
Mert a bébiételgyártóknak mások az elképzeléseik a hozzátáplálásról, mint a szakmának.
2016. ápr. 18. 16:44
 4/10 anonim ***** válasza:
63%
A bébiételekbe azért kerülhetnek kisebb gyereknek ajánlott ételeknél is bele bizonyos ételek, mert más eljárással készítik, például a a borsósban nincs benne a borsó héja, a málnásban meg a málna magja, és attól hogy a baba málnás bébiételt kap, a málna még nincs nála bevezetve. Pont a szilvánál nem tudom, mi lehet ez az összetevő, talán a szilvahéj.
2016. ápr. 18. 17:01
 5/10 anonim ***** válasza:
6%

Utolsó,azért remélem azt te is érzed mekkora b@romsàg amit ìrsz...

Otthon szerinted képtelenség a borsót paszìrozni vagy a màlnàt??? Mai napig teszek el màlnalekvàrt és nincs benne mag...de hagyjuk.

Szimplàn azért van,mert pénz pénz pénz,sőt mégtöbb pénz van az összes gyerekekre épülő iparàgban. Pl jàtékok,babaholmik stb.

Azt meg sosem nézik ezek az óriàs cégek,hogy mérgező vagy sem,csak eladni eladni eladni...

2016. ápr. 18. 17:19
 6/10 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem nem a magyar ajánlásokat veszik alapul, hiába vannak a bébiételek között magyar gyártók is, vagy nem tudom..

Én adtam banánt a 4 hónaposomnak. HIPP-eset amit 4 hónapos kortól ajánlanak. Ezután megfogadtam többet sose adok így akármit, inkább bébiételben is azt veszem, amit a hozzátáplálási táblázatok szerint adhatok már. Belegondolva pl a puffasztó borsó meg kukorica sem túl jó ötlet egy 4 hónapos babának, hiába adják úgy.

2016. ápr. 18. 18:07
 7/10 anonim ***** válasza:
ez még semmi,anno volt azthiszem a hipp-nek,egy jó éjt tejbe papija.Összetevő: biotej.Mindenz 6 hónapos kortól...csak akkor nem tudom minek tiltják annyira a tejet...
2016. ápr. 18. 21:35
 8/10 anonim ***** válasza:

"Utolsó,azért remélem azt te is érzed mekkora b@romsàg amit ìrsz...

Otthon szerinted képtelenség a borsót paszìrozni vagy a màlnàt??? Mai napig teszek el màlnalekvàrt és nincs benne mag...de hagyjuk."

Akik az ajánlásokat teszik nem állhatnak ott minden ember mellett a kezüket fogva, hogy ne legyen benne mag, szedd le a héját rendesen stb. Sokkal egyszerűbb és biztonságosabb azt mondani, hogy nem kaphatja a baba, mint azt mondani, hogy kaphatja, ha gondos és (egyeseknek) bonyolult eljárással ezt-azt maradéktalanul kiszedsz belőle. Utána meg jön az, hogy ártott a gyereknek, há' mé' nem mondták, hogy úgy kell, meg én jól csináltam biztos, biztos nem maradt benne, akkor mégis mi baja van?

2016. ápr. 20. 18:56
 9/10 anonim ***** válasza:
51%

A hozzátáplálási táblázat azt mutatja hogy az adott zöldséget, gyümölcsöt mikortól javasolják adni eredeti formájában, úgy hogy nem szedsz ki belőle semmit. Azzal hogy málna bébiételt adsz a gyereknek 4 hónaposan, még nem vezetted be a málnát mivel azt a részét ami allergén, vagyis a magokat kiszedik belőle. A borsó pedig azért puffaszt mert a héja darabkáit egy pici baba szervezete még nem tudja feldolgozni, nem tudja megemészteni. Ha paszírozod, vagy teljesen szétturmixolod a héját is akkor nem puffaszt, és mivel a bébiételben is így van, ezért adható korábban. De ettől még szintén nem vezetted be a "valódi" borsót.

A tejet tartalmazó bébiétel pedig feldolgozott tejet tartalmaz, szintén kivonva belőle jópár dolgot, az azért megint más mintha megitatod egy deci tejjel. Bár hozzátenném ilyet én sem adnék a gyerekemnek.

És még annyi, hogy csak az interneten kb száz féle hozzátáplálási táblázat van. Ezen kívül még a védőnők is mást javasolnak az ország különböző pontjain.

2016. ápr. 20. 23:53
 10/10 A kérdező kommentje:
Huu hat koszonom a kerdesem az volt h ha bebietel formajaban adhatok szilvat 4 honapos kortol akkor a hozzataplalas szerint miert nem? Koszonom aki erre valaszolt, egyebkent a szilvat meg is fogom venni mivel ki kell probaljam kaki gondokra! A tobbit termeszetesen elkeszitem neki itthon. Koszonom
2016. ápr. 21. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!