Az 5 eves fiam rendkivul rossz evo! Egesznap alig hajlando valamit enni es akkor is valogat! Tudnatok nekem segiteni?
Lányom dettó. Bár azóta találkoztam tőle rosszabb evő kislánnyal is, pedig azt gondoltam, hogy lehetetlen :-)
Nálunk úgy van, hogy ami aznap van a felnőtteknek, abból válogathat (2-3féléből), és ha nem tud dönteni érdemileg, akkor kiválasztok egy ételt, hogy azt kell ennie, aminek hatására ő általában végre kiválaszt egyet magának. Ha a kiválasztottal finnyáskodik, akkor abból meghatározom, hogy pl. 3 falatot tessék enni, és ha jól esik, folytathatod. De a 3-at kötelező megennie. Utána mehet az asztaltól.
Ha "muszáj", akkor persze leveszem a kenyér héját, vagy én adom kanállal a szájába viccből (kistesót látva).
A kreatív ételalkotások nálunk kudarcra vannak ítélve.
Többször észrevettem már, hogy más főztje, kifőzde, étterem, ott jobban ízlik neki a leves vagy a rizseshús, úgyhogy hétvégére néha hozok-rendelek miatta.
Én már sírtam amiatt, hogy a kisgyerekem nem eszik, alig vártam a bölcsit, hogy na majd ott.
Nem erőszakoltam az evést soha, apja is ilyen rossz evő volt. Ahogy nagyobb lett, a 3 kanál az 3 kanál, az erőszakolva van, de aztán mehet.
A rossz evő gyerek is lehet egészséges, csak a szülőt szekírozza a halálba.
Valószínűleg jó a takarmányhasznosítása. Adjál neki vitamindús, rostos ételeket. Fontos a rendszeresség, mindig ugyanabban az időben etesd. Étkezések között ne adj neki semmit, csak vizet.
Fagyit, sütit, csokit édes löttyöt csak étkezés után közvetlenül, ha muszáj. Viszont ezeket is kösd a táplálkozás feltételéhez.
Nem tudom, milyen szülő vagy, ezért általánosságokat írtam le. A legtöbb mai szülő teljesen következetlen a gyerekével. Az időhiány miatt kiesett szeretet adagot következetlenségekkel pótolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!