Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hány hónapos kortól adnátok a...

Hány hónapos kortól adnátok a gyereketeknek szilárd ételt?

Figyelt kérdés
2016. márc. 21. 11:56
 1/5 anonim ***** válasza:

[link]

Itt van egy táblázat a hozzátáplálásról. Ha a szilárdat úgy érted, hogy ő maga rágja szét, akkor meg a gyerek egyéni képességei a döntők, pl. hogy van-e már hozzá megfelelő foga. Az én fiam 1 évesen már azt ette, amit mi, legfeljebb kicsit pépesítve. Ettől még mellette szopizott is 14 hónapos koráig.

2016. márc. 21. 12:14
 2/5 anonim ***** válasza:

Mi neked a szilárd?

Mert kukot pl már kb 8 hónaposan adtam fiamnak.

Kenyeret kis falatokban kb 1 évesen.

2016. márc. 21. 12:24
 3/5 A kérdező kommentje:
Kismama vagyok egyenlőre. Csak van egy csoport ahol veszekednek ... Mert egy anyuka, 2 honapos koratol mar adott a gyerekenek befottet?! Meg a huslevesbol pepesitve a zoldseget? Es szerintem ez baromsag ......nem szabadna , ilyet csinalni. Tul nehez etel ez még nekik.
2016. márc. 21. 14:22
 4/5 anonim ***** válasza:

2 hónaposnak SEMMIT nem szabad adni anyatejen vagy tápszeren kívül. Se könnyűt, se nehezet.

A hozzátáplálás nehéz kérdés, mindenki máshogy látja jól.

Majd megtapasztalod. Én 4 hónaposan kezdtem a kóstoltatást, de nem befőttel.

Tejet csak 2 évesen vezettem be. Ezeket is sokan máshogy látják jól, én így csináltam.

És nekem nagy mázlim volt, mert mindent elfogadott akkor a fiam, amikor adtam. Nem mindenkinek ilyen könnyű a dolga.

2016. márc. 21. 14:29
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Kár ezen veszekedni, már csak azért is, mert abból neked nem származik semmi hátrányod, hogy a másik hülyeséget csinál. Olvasd el a szakirodalmakat, cikkeket a témában és tégy belátásod szerint. Az a fontos, hogy neked és a gyerekednek jó legyen! Nem szentírás, hogy mikor mit kell vagy lehet adni, sok tényező befolyásolhatja, de tény, hogy bizonyos életkorban még éretlen a csecsemő emésztőrendszere az átlagos felnőtt táplálék megemésztésére. Ez nem csak az embernél, hanem minden emlősnél így van, ezért találta ki a természet az anyatejes táplálást.
2016. márc. 21. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!