Mennyire tartjátok be a hozzátáplálás szabályait?
Félreértés ne essék, nem magam miatt kèrdezem, mert én talàn még túlzàsba is vittem. A kisfiam egy éves múlt, de még mindig vigyàzok, hogy mit mikor adhatok.
Szóval ez a kérdés onnan jött, hogy ismerek olyan anyàkat akik ezt nem tartjàk be. Az egyikük màr egy- két hónapos babànak tehéntejet adott, pàr hónaposan csokival ettette , majd belefulladt a kislàny, majd mindenféle éttermi kajàval tömte. Most 8 hónapos, de szerintem màr mindent evett amit az anyja.
Kivàncsi vagyok, hogy màs mit gondol erről? Ja és senkit nem akarok bíràlni mindenki maga dönti el, hogy mit csinàl, csak tényleg kíváncsi vagyok.
Nagyjából betartottam az ajánlásokat.
Tápszeres a fiam, kb. két héttel a hat hónap betöltése előtt kezdtünk bele a hozzátáplálásba. Először egy-két kanállal kapott mindenből, aztán emeltük az adagot. A zöldség-gyümölcs tekintetében nagyjából követtem az ajánlást, de kicsit lassabban haladtunk. A tízórai két-három hét alatt váltottuk ki, az ebédet kb. két hét, az uzsonnát meg pár nap.
Húst kb. 7 hónapos korától kapott, savanyított tejterméket 8 hónapos korától, tojást, tejszínt, tejfölt kb. egy évesen. Tejet önmagában még nem kapott (most másfél éves), viszont ha valamit tejjel kell főzni, akkor kap belőle (pl. zabkása, sóska stb.)
Nagyjából egy éves kora után kezdte el azt enni, amit mi, de a saját étkezésinket is igazítottam az övéhez.
Édességet ritkán kap, diót, mogyoróféléket, epret, gombát (meg még néhány dolgot) még nem kapott.
Nálam ez csak egy a rengetegből, amiket tapasztalok, hogy miket elkövetnek anyák.
Itt nyugtattak meg többek között azzal(amikor azon aggódtam h a szomszéd nem engedi kúszni mászni a babát, hanem járatja) hogy úgy sem tudjuk megmenteni a világ összes gyermekét, törekedjünk arra, hogy sajátunknak a legjobb tudásunk szerint nyújthassunk mindent.
Nagyjából tartottam, nem görcsöltem semmin. A 10 hónaposom a minap az étteremben kapott egy sült krumplit, nem érzem, hogy emiatt én lennék a sátán. Nem evett még tehéntejet, tojásfehérjét, de szép lassan ugyanazt eszi, amit mi, reggelire már sajtkrémes/májkrémes, mikor milyen kenyeret kap. Nyolc foga van, szaladgál össze-vissza, nem gondolnám, hogy a tápláléka 70 százalékának még anyatejnek kellene lennie, mint az ajánlás. Szóval ismerem a szabályokat/ajánlásokat, megnéztem más országok ajánlásait is, és saját belátásom szerint csináltam mindent.
Emiatt nincs is szükségem különösebb külső megerősítésre. De nyilván neked jólesik hallani, hogy te nagyon ügyes, okos, tökéletes anyuka vagy, az a másik meg hülye és felelőtlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!