Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mennyire tartjátok be a...

Betu kérdése:

Mennyire tartjátok be a hozzátáplálás szabályait?

Figyelt kérdés

Félreértés ne essék, nem magam miatt kèrdezem, mert én talàn még túlzàsba is vittem. A kisfiam egy éves múlt, de még mindig vigyàzok, hogy mit mikor adhatok.

Szóval ez a kérdés onnan jött, hogy ismerek olyan anyàkat akik ezt nem tartjàk be. Az egyikük màr egy- két hónapos babànak tehéntejet adott, pàr hónaposan csokival ettette , majd belefulladt a kislàny, majd mindenféle éttermi kajàval tömte. Most 8 hónapos, de szerintem màr mindent evett amit az anyja.

Kivàncsi vagyok, hogy màs mit gondol erről? Ja és senkit nem akarok bíràlni mindenki maga dönti el, hogy mit csinàl, csak tényleg kíváncsi vagyok.

2016. márc. 15. 20:58
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Nagyjából betartottam az ajánlásokat.

Tápszeres a fiam, kb. két héttel a hat hónap betöltése előtt kezdtünk bele a hozzátáplálásba. Először egy-két kanállal kapott mindenből, aztán emeltük az adagot. A zöldség-gyümölcs tekintetében nagyjából követtem az ajánlást, de kicsit lassabban haladtunk. A tízórai két-három hét alatt váltottuk ki, az ebédet kb. két hét, az uzsonnát meg pár nap.

Húst kb. 7 hónapos korától kapott, savanyított tejterméket 8 hónapos korától, tojást, tejszínt, tejfölt kb. egy évesen. Tejet önmagában még nem kapott (most másfél éves), viszont ha valamit tejjel kell főzni, akkor kap belőle (pl. zabkása, sóska stb.)

Nagyjából egy éves kora után kezdte el azt enni, amit mi, de a saját étkezésinket is igazítottam az övéhez.

Édességet ritkán kap, diót, mogyoróféléket, epret, gombát (meg még néhány dolgot) még nem kapott.

2016. márc. 15. 21:08
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Az ismerősödet felelőtlennek tartom. Nem azt mondom, hogy szóról szóra be kell tartani az ajánlást, (én pl. a körtét kicsit hamarabb adtam, citrusféléket is kapott egy éves kora előtt, májat meg még egyáltalán nem adtam), de azért amit az ismerősöd tesz, az nálam a veszélyeztetés kategória. (1-es vagyok)
2016. márc. 15. 21:10
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Nálam ez csak egy a rengetegből, amiket tapasztalok, hogy miket elkövetnek anyák.

Itt nyugtattak meg többek között azzal(amikor azon aggódtam h a szomszéd nem engedi kúszni mászni a babát, hanem járatja) hogy úgy sem tudjuk megmenteni a világ összes gyermekét, törekedjünk arra, hogy sajátunknak a legjobb tudásunk szerint nyújthassunk mindent.

2016. márc. 15. 21:15
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
* én kb mindent betartottam, ami a hozzátáplálási szakirodalmat illeti. Voltak ugyan bakik, meg vannak is(pl nem tudok megitatni vele napi fél liter tapszert stb), de alapvetően követem az "előírásokat"
2016. márc. 15. 21:17
 5/17 anonim ***** válasza:
14%

Nagyjából tartottam, nem görcsöltem semmin. A 10 hónaposom a minap az étteremben kapott egy sült krumplit, nem érzem, hogy emiatt én lennék a sátán. Nem evett még tehéntejet, tojásfehérjét, de szép lassan ugyanazt eszi, amit mi, reggelire már sajtkrémes/májkrémes, mikor milyen kenyeret kap. Nyolc foga van, szaladgál össze-vissza, nem gondolnám, hogy a tápláléka 70 százalékának még anyatejnek kellene lennie, mint az ajánlás. Szóval ismerem a szabályokat/ajánlásokat, megnéztem más országok ajánlásait is, és saját belátásom szerint csináltam mindent.

Emiatt nincs is szükségem különösebb külső megerősítésre. De nyilván neked jólesik hallani, hogy te nagyon ügyes, okos, tökéletes anyuka vagy, az a másik meg hülye és felelőtlen.

2016. márc. 15. 21:20
 6/17 anonim ***** válasza:
0%
Én valahol a 2 között vagyok, sokan meglincselnének, ahogy csináltam. Mindkét gyermekem tápszeres volt, lányomnál 4 hónaposan kezdtem el a hozzátáplálást, 7 hónapos kora óta bolti tejet, majd tehéntejet kapott. Fiamnál már 3,5 hós korában, mert nem lakott jól semmilyen tápszerrel, 5 hós korától kapott tehéntejet. Az ételek sorrendjén nem változtattam, sokszor kaptak üveges ételt is, kb 9-10 hónapos koruktól eszik azt, amit mi. Édességet azt mértékkel kapnak, a többi tiltott dolgot pedig 1 éves koruk után. Szénsavas üdítőket, éttermi kaját még soha nem kaptak. 3 és 2 évesek
2016. márc. 15. 21:21
 7/17 anonim ***** válasza:
Egyébként mi a baj az éttermi kajával? Másfél éves a gyerek, ha legközelebb étterembe megyünk, szerintem kap a kajánkból. De tényleg, mi a gond vele?
2016. márc. 15. 21:24
 8/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi vàlaszokat örülök, hogy ti is ìgy gondoljàtok. Persze nekem is volt olyan, hogy egy két dolgot kicsit hamarabb kezdtem el, de pl. a tejet a védőnő tanàcsàra még nem vezettem be. Most a tojàsfehérje jönne, de még nem mertem adni neki. Igen az ismerősöm felelőtlen, de ő tudja tényleg nem lehet mindenkit megmenteni. Nem is lehet neki szólni, mert ő azzal is dicsekedett egyszer, hogy a testvére a 3 hónapos csemetéjének pörköltöt adott. Na az ilyennek magyaràzzam meg, hogy mi a helyes. Csak tényleg a kislànyt sajnâlom.
2016. márc. 15. 21:29
 9/17 anonim ***** válasza:
Mivel ezeket a "szabályokat" évente változtatják, ezért nagyjából semmennyire sem tartottam be. Ahogy éppen alakult, ami éppen frissen termett.
2016. márc. 15. 21:31
 10/17 A kérdező kommentje:
Kicsit lassabban írtam mint a többiek. Az éttermi kajàval semmi baj, csak egy 8 hónapos gyerek akinek 2 foga van ne egyén màr pecsenyét. Ja és nem vagyok tökéletes, csak ha nem muszály nem terhelem a szervezetét ha még nincs felkészülve egy - egy ételféleségre.
2016. márc. 15. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!