Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 1éves a lányom, nem akar...

1éves a lányom, nem akar gyümölcsöt, zöldséget enni. Csak tápszert, tejpépet, kenyeret minden mennyiségben kevés husival. Tanácstalan vagyok. Mit tehetnék hogy változatosabban egyen?

Figyelt kérdés
próbáltam gyümölcsturmixot, zöldsèges húsos muffint, megkínálom abból amit magunknak főzök, persze amit ő is megehet; van hogy megeszik pár falatot,de van hogy nem kèr egyáltalán csak kenyeret akar rágcsálni meg kölesgolyót.

2016. febr. 15. 15:23
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
50%
Éhes gyerek mindent megeszik.
2016. febr. 15. 17:22
 12/15 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó! Úgy látszik neked nincs gyereked! Nem eszik meg mindent, hidd el. Én is így gondoltam, de a gyerek megcáfolta. Ha valami nem kell neki nem fogja megenni. Egyébként felnőttként sem eszünk meg mindent, miért kellene erőltetni, gondolom te sem örülnél neki, hogy folyton olyannal akarnának tömni amit nem akarsz megenni.
2016. febr. 16. 09:36
 13/15 A kérdező kommentje:
Igen ès ha erőlteted a gyerek annál inkább fog válogatni.Nehèz kèrdès, mindenki a legjobbat szeretnè a gyermekènek.Ez nehezebb időszak most fogzik ès hisztizik mindenèrt, nagyon nyügös. Örülök ha megeszik nèhány falatot.
2016. febr. 16. 11:07
 14/15 anonim ***** válasza:
Miután 57 éves vagyok, kedves 12-es, 3 gyerekem van, és 4 unokám. Elhiheted, hogy tudom, mit beszélek. Csak a mi időnkben még nem volt mindenhol jelen Benjamin Spock (ezúton is csókoltatom!) hülye nevelési elve, amit mellesleg ő maga sohasem követett. És természetesen van olyan étel, amit nem eszik meg egy gyerek, de olyan ételcsoport csak rossz nevelési út mellett létezik. És neked, szülőnek kell meghatároznod, hogy melyek a számára nélkülözhetetlen ételcsoportok, mert azoknak megfelelően fog kialakulni a bélflórája. Minden gyerek tortával kezdené a napot, aztán kólával folytatná, ha rá lenne bízva a döntés.
2016. febr. 17. 08:22
 15/15 A kérdező kommentje:
Az èn elvem az hogy változatosan, egèszsègesen egyen a gyermekem.De nem mindig úgy alakulnak a dolgok ahogyan mi eltervezzük.Minden gyerek más,van aki a húst eszi jobban , van aki mást. Azzal nem èrtek egyett hogy èheztetni kell egy gyereket ès akkor megeszik mindent. Dehogyis, mikor gyerek voltam nem állhattam fel az asztaltól amig nem ettem meg mindent, megutáltam az evèst, sírva mentem enni.Ez egy rossz emlèk, ezt nem szeretnèm alkalmazni a gyerekemnèl.Próbálom èlvezetessè tenni az evèst, hogy jobban èrdeklődjön iránta, egyedül eszik, smile-t rajzolunk az ètelre stb.
2016. febr. 17. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!