Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Meg kellett kezdenem 4,5...

Meg kellett kezdenem 4,5 hónapos babám hozzátáplálását. Szerintetek megfelelő a sorrend és a mennyiség?

Figyelt kérdés

Apadó tej miatt védőnő tanácsára megkezdtük kisfiam hozzátáplálását. Hajnalban anyatejet kap (170 ml kb), délelőtt anyatejet és gyümölcspépet (120 ml + 40-50 ml), délben anyatejet és zöldségpépet (100 ml + 40-50 ml), délután tejpépet (kb. 80-120 ml), kora este anyatejet (70-80 ml) és este alvás előtt anyatejet (100 ml kb.) Nem akarok egyik étekezéskor sem kizárólagosan bébiételt adni, mert szeretném ezt a mennyiségű tejet a 6. hónapig fenntartani.

A gyerkőc már 6 hónapos méretekkel rendelkezik (7400 g és 68 cm), ezért az anyatej mennyisége nem elég neki, korábban 900 ml körül szopizott, de hirtelen viszonylag nagy része a tejemnek elment (genetika?). Ráadásul hatalmas a mozgásigénye, igy több kalóriát is éget, ami szintén indokolja, hogy hozzátápláljak. A tápszert nem szereti, viszont kanállal nagyon szeret enni.

Tanácsot szeretnék kérni jó-e a sorrend, mennyiség, ki mit csinálna másképp.

2016. jan. 10. 12:46
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
A 4. fajta tápszer sem kell neki. A doktornőnk sem tudott már mit mondani. Ez van, nem tukmálom rá a cumisüveget a tápszerrel ha vörös fejjel elfordul miközben örömmel eszik kanállal pl tejpépet.
2016. jan. 10. 14:40
 12/19 A kérdező kommentje:
Rendben van hogy ne kapjon ennyi félét, de ha se tej, se tápszer, akkor mi??
2016. jan. 10. 14:41
 13/19 anonim ***** válasza:
a tejpép rendben van, az tápszer sűrű formában. mivel 2 hete táplálod hozzá, ezért úgy nézhetne ki az étkezése, hogy amikor tud szopizni akkor csak azt kap, amikor meg nincs elég akkor UTÁNA kap tejpépet és 10óraira most már 2 féle gyümölcsöt kaphatna, sőt sűrítve is, mondjuk gabonapéppel, úgy már laktató is.
2016. jan. 10. 15:12
 14/19 anonim ***** válasza:
nem egyik naprol a masikra kap ennyit a baba, ahogy irod. de akkor mikor kezted etetni? 3 honaposan? a tejpep rendben van, mert az is tapszer alapu, de a tobbi nem.
2016. jan. 10. 16:20
 15/19 A kérdező kommentje:

Tejpépet 2-3 hete kap, nem minden nap, fokozatosan kóstolás 3x utána 10-20 ml, majd 50, a legtöbb 70-80 ml volt.

Almalevet kapott 3,5 hósan 1-2 kanállal, majd 10-20 ml-t, ugyanez az őszibarackkal és sütőtöklével. Erről tértünk át ugyanilyen fokozatosan a pépekre. Fajtánként 5-6 napig evett ilyen piciket. Kb 4 napja van, hogy napi 40-50 ml-khez eljutottunk a pépeknél.

2016. jan. 10. 16:31
 16/19 anonim ***** válasza:
Figyelj! Te tudod! A mostani elképzelés más a hozzátáplálásról, mint annak idején. 30-40-50 éve három hónaposan sokkal ütősebb dolgot is adtak a babáknak, mint két kanál almalé. Mondjuk őszintén nem értem, hogy 3,5 hós anyatejes babának miért kell almalevet kóstolnia. Olyan nincs, hogy egy 3,5 hós semmilyen tápszert nem fogad el, ha éhes és nem elég az anyatej. De Te vagy az anyja, te döntésed, hogy miként eteted a babádat, de te kérdeztél itt. Én biztos nem tettem volna ezt így ilyen formában. És nem kell hallgatni a védőnőre mindenáron. Sokszor a gyerekorvos is tud "okosakat" mondani hozzátáplálással kapcsolatban, rá sem kell feltétlenül hallgatni...
2016. jan. 10. 21:43
 17/19 A kérdező kommentje:

Szorulása volt a kizárólagos anyatejes táplálástól. Bevérzett a szeme az erőlködéstől. Mivel az almalé szerintem nem annyira durva mint a kamilla (kiszárítja a beleket, allergizál) vagy a laevolac és társai, így a pár kanál almalé oldotta meg ezt a problémát.

És valóban, jól látod, én kérdeztem, senkit nem ítéltem meg vagy el a válaszai miatt, így teljesen felesleges a lekezelő stílus.

Ahogy a felnőttek is másfélék és van aki pl nem.eszi meg a hernyót, úgy az én gyermekem valamiért nem szereti a tápszert. Szerintem pont azzal ártanék többet ha beleerőszakolnám akarata ellenére.

Egyébként hadd jegyezzem meh, én 3 hónapos koromtól tehéntejet, krumplipürét, stb ettem, és köszönöm szépen, se allergiám se egyéb panaszom, sőt, azt kell mondjam tökéletes egészségnek és fizikumnak örvendhetek még most is, pedig nem huszonéves vagyok.

Az építő jellegű válaszokat köszönöm szépen!

2016. jan. 10. 21:56
 18/19 anonim ***** válasza:
Félreértettél. egyáltalán nem lekezelő stílusban írtam, sőt inkább teljesen liberálisan álltam a kérdéshez, de te nem értetted meg. Arra, hogy téged mivel etetett anyud inkább nem reflektálnék, viszont örülök, hogy egészséges vagy!
2016. jan. 10. 23:27
 19/19 anonim ***** válasza:
A
2016. jan. 23. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!