Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hol veszitek a bio zöldséget,...

Hol veszitek a bio zöldséget, gyümölcsöt a babáitoknak?

Figyelt kérdés
Sokszor olvasom, hogy bioboltban. Itt két biobolt van, kb. csak gyógyteát lehet venni ott. A zöldségesnél is ugyanazt árulják, mint a bevásárlóközpontokban, szóval az sem különb. (Na de valahonnan muszáj vennem, innen szoktam.) Termelői piac nincs a városban. (Legalábbis nem tudok róla.) A környéken nem ismerek olyat, aki árulna házi gyümölcsöt, zöldséget. (Na meg ugye azt senki nem ellenőrzi, hogy tényleg vegyszermentes-e.) A nagyobb boltokban(TESCO, stb. ) meg még nem láttam. Van ott, vagy csak én nem néztem jól körül? Milyen helyeken keressem még?
2016. jan. 9. 10:20
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ha nekem egy immunológus is ezt mondja, hiszek neki. Nem azt mondom, hogy nincs igazad, de nem nagyon hallani olyan esetről, hogy a gyerekek tömegesen betegnednének/halnának meg emiatt.
2016. jan. 9. 12:34
 12/13 anonim ***** válasza:

Én mindig teszek el a fagyasztóba egy csomó mindent, aminek szezonja van, és biztosan tudom róla hogy vegyszermentes.

Egyébként némelyik Sparban és Lidlben szoktam venni, ami éppen van. (Több Sparban pl. nincs is.)

A netről is lehet rendelni, pl. a biobarlang.hu-ról mindenfélét, de eléggé borsos áron, vagy a téli időszakban fantasztikus szicíliai vegyszermentes citrusokat a dolcevitakonyha.hu-ról.

Amúgy azokat a boltokat, amikről te is írsz, Kérdező, szerintem nem is szabadna bioboltoknak hívni.

2016. jan. 9. 13:39
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Nem vagyok én se ennyire "biomániás", eddig ugye nem evett sokat, nem is gondoltam rá, hogy annak a pár szem gyümölcsnek annak kell lennie. De már egyre többet eszik, és pont a napokban találtam meg a cikket a nitrátmérgezett cékláról, amitől egy baba is megbetegedett...
2016. jan. 9. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!