Hányszor ehet tojást egy héten?
A fiam 1 tojást evett egyszerre, de mindig kapott mellé valami zöldséget, vagy sajtos omlett volt, vagy hagymás vagy paprikás stb.
Most 1,5 éves, 2db-ot eszik meg egyszerre, ő is nagyon szereti, de ritkán csak tojás, mindig van alá sütve valami még. Amúgy én nem tudom, mennyit ehet egy héten, van, hogy kétszer eszik, van, hogy egyszer sem. Általában heti 1x van tojás, akkor 2db plusz a tojásos ételek, amiket főzök.
Virsliből én a lidliset veszem, csirkemell sonkát is náluk vettünk korábban, de mostanában nem, így nem tudom, az most van-e náluk.
Paprika, paradicsom ilyenkor tökmindegy, hol veszed, mindenhol ugyan olyan. Én azt most nem nagyon veszek, a nyáriból készült lecsót szoktam felhasználni, melegszendvics alapnak is, meg tojás alá is. Az van üvegesben is a boltban, a tescosnak is egész paradicsomíze van. A paradicsomoknak ellenben most semmi íze nincs.
A tojásfogyasztásról nagyon megoszlanak a vélemények, ki tudja kinek van igaza. Nekem volt egy nagyon jó belgyógyászom, aki azt mondta, hogy heti 1 db tojást szabad enni. Ezt nem a betegségem miatt mondta, tehát ez (szerinte) egy egészséges felnőtt! ember adagja. Én ezt mondjuk nem tartottam be, de egy kisgyereknek szerintem is reális.
Az én gyerekem nem szereti a tojást, annyit eszik, amennyi az ételekben van. Ha szeretné, akkor egyszerre max. 1-et adnék és 4-5 napnál gyakrabban biztos nem adnék neki.
Virslit, sonkát az Aldiban szoktam venni. Én boltban vásárolom a zöldséget is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!