Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Ezeket az ételeket mikor...

Ezeket az ételeket mikor vezethetem be?

Figyelt kérdés

Lassan 9 hónapos lesz a babám, 5,5 hónapos kora óta próbálkozom a hozzátáplálással, de nehezen haladunk. Egyszerűen ami nem ciciből jön, nem kell neki. A mértékegység a pálinkáspohár (4 cl), ha nincs "evős" kedvében, akkor fél pohárral eszik meg, a rekord mennyiség 3 ilyen pohár, de eddig csak 3-4 alkalommal evett ilyen "sokat". És ez a mennyiség egy egész napra vonatkozik. Légyszi azt is írjátok le, hogy a megkérdezett dolgokból mennyit kellene ennie (úgy amúgy, meg ha ilyen keveset eszik akkor mennyit)

Májat? Egyáltalán muszáj-e? Milyen állat máját?

Halat? Egy éves korról tudok, de azért írja ilyen későre, mert magával a halhússal kell várni, vagy csak "óvatosságból, nehogy szálka legyen benne?

Tejterméket mikortól és melyikkel kezdjem? A hozzátáplálási táblázatokban nagyon eltérőket olvastam, van ahol natúr joghurt-túró-sajt, máshol sajt-túró-joghurt meg ki tudja még mi. Van ahol 8 hónapos kortól írja, máshol csak 10-től.

Olaj féléket? Igazából nekem eszembe se jutott volna, hogy ezt is bevezessem, csak láttam a táblázatban. Oliva olaj mehet?

Köszönöm a válaszokat!!!

2015. dec. 8. 19:48
 1/5 anonim ***** válasza:

Én a Vida Ágnes féle hozzátáplálási táblázatból indultam ki, ez nagyjábólegybevágott azzal, amit a védőnő mondott.

Májat azt hiszem, 8 hónapos kortól lehet adni, csirkemájat javasolnak, de max. hetente egyszer. Nálunk ez kimaradt.

Halra nem emlékszem, én ezt bébiételben adtam, és az üveg szerinti ajánlással.

Tejterméket 8 hónapos kortól, nálunk joghurt, sajt, túró volt a kezdeti sorrend, ezt követte a vaj és a kefír, tejfölt, tejszínt kicsivel egy éves kora előtt kapott. Azt hiszem én vajat előbb adtam, mint az előírás.

Olajat 7 hónapos kortólajánlják, fontos a szírban oldódó vitaminokhoz. Én 150-200 g főzelékhez tettem egy mokkáskanállal, napraforgóolajatés olavialolajat is adhatsz.

2015. dec. 8. 20:38
 2/5 anonim ***** válasza:
Bocsi, időnként megszökött a szóköz, és a szír az természetesen zsír :)
2015. dec. 8. 20:39
 3/5 anonim ***** válasza:

a mennyisegre vonatkozoan azt mondhatom h mi is 5,5 hosan kezdtunk neki es 3 het utan mar 100 ml korul evett egy etkezesre. igy ki is valtottuk akkor az elsot..aztan a masodikat es igy tovabb, 7 honaposan ki voltak valtva a napkozbeni etkezesek es 110-140 ml korul evett/etkezes....szoval ha jol ertem a gyereked egesz napi adagja 20-40 ml? mikor adod neki a cicit? etkezes utan ugye? majat nem muszaj de a vas az fontos es az allati maj sokkal jobban szivodik mibt a novenyi. ha szarnyas majat adsz max heti egyszer add. de adhatsz helyette ceklat, brokkolit, spenotot ezeket mar eheti es ezeknek magas a vas tartalmuk...de inkabb add a szarnyasmajat azt jobban tudja hasznositani...ennyi idosen a lanyom minden nap 15 gr hust (vagy majat evett) ileltve 3-4 naponta beiktattunk egy hus mentes napot.

tehat pl ha alma mar be van vezetve es a maj is, akkor kedvere valo lehet egy kis olajban megsutott maj, leturmixolva almakompottal. az enyem ebbol 9 honaposan betunkolt 140 milit (lány) nem kell megijedni ezektol a dolgoktol, nyugodtan hasznalhatsz mertekkel olajat, keverheted az izeket, akarmilyen bizarrnak is tunik, a lanyomnal azok jottek be amikrol legkevesbe gondolnad: brokkoli almaval turmixolva az egyik kedvence volt. izesitheted zold fuszerrel, ha vegkepp nem eszi akkor egy lehetnyi soval, de inkabb torekedj naturan adni mindent mert ha egyszer sozni kezdesz nincs megallas.

sokan sztem ott rontjak el h moslekot probalnak etetni a babaval: ennyi idosen mar neki sem mindegy mit eszik, erdeklik az uj dolgok, es ha ele teszel ures spenotot persze hogy nem lesz feldpbva tole....de ha elkeszited rendesen, ahogy magadnak is keszitened, fokhagymaval kis vilagos rantassal tejfollel hidd el megeszi (so nelkul persze).

na tehat fontos h cici utana legyen es hogy amit ele raksz finom legyen es ne legyen. adhatsz kozben kanalat a kezebe vagy valamit amivel molyol, a lanyom akkor eszik legjobban ha kozben valamivel szorakatja magat. rossz szokas tudom de még mindig jobb mint mikor elmaszkalnak az asztaltol es egy 9 honapos mar olyan mint egy sajtkukac nem bir magaval inkabb nem eszik.

halat nem tudom en is egy eves kor utan adta. es inkabb pontyot busat harcsat...a pangasius hekk es tarsairol nem sok jot olvasni...

tejtermekek: joghurt turo tejfol sajt mehet mar 8 hos kortol. csak a nyers tejjel kell megvarni az egy eves kort.

en turoval kezdtem - 10 grammos kis csomagokba lefagyasztottam, reggel csak hozza dobtam a gyumolcsehez es kesz. fott zabpehely-turo (vagy joghurt) + gyumi osszeturmixolva. ez a 10 orai 8 hos kora ota minden nap.

olaj mehet, nyugodtab napra forgo de nem kell mindig hasznalni en olyankor szolktam ha szorul a kaka mert lazit meg ha olyat fozok amit en is megeszek es nem akarom neki kulon csinalni akkor az ovebe is nyilvan kerul olaj.

pl ha magadnak csonalsz rantassalbfozeleket azt pl nyugodtan adhatod mar neki. glutent remelem mar bevezetted. kicsit hossz lettem bocsi :)))

2015. dec. 8. 20:48
 4/5 anonim ***** válasza:
49%

A fiamnál is nehezen indult be a dolog. Kb 10-11 hónapos volt amikor kb egy adagot megevett pl ebédre. Addig minden nap kínáltam rendületlenül siker nélkül. 5 kanálnál nem evett többet. De új ízeket persze vezettem be.

Csirke májat lehet még neki adni egyelőre. A vas miatt célszerű.

Én tejterméket-túró, joghurt 1 éves elmúltával adtam. Tehéntejet még nem, mert szopizik- 15 hónapos.

Natúr joghurtot, túrót adtam neki, gyümölccsel keverve.

Olajat minden főzelékbe kell tenni, én napraforgót használtam.

2015. dec. 8. 20:52
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, nyomtam a zöld kezet, hátha gyűjtitek.

Igen, a glutént bevezettem 6,5 hónaposan és először kínálom rendes étellel, de hamar megunja és kéri a cicit.

2015. dec. 8. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!