Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hogyan készítitek házilag a...

Hogyan készítitek házilag a bébi ételeket tartosítószer és cukor mentesen úgyhogy üvegcsékbe hosszú ideig elálljon?

Figyelt kérdés
Gondolok itt ilyesmire is hogy alma, banán, túró mix vagy pulykahus brokkolival és krumplival!hogyan kell az ilyeneket készíteni hogy elálljon?

2015. szept. 13. 16:25
 1/8 anonim ***** válasza:
Tartósítószer nélkül? Sehogy. Maximum fagyasztó.
2015. szept. 13. 16:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
De akkor a boltokban a gyári bébi ételeket hogyan készíthetik hogy nincs bennük tartosítószer?
2015. szept. 13. 16:40
 3/8 anonim ***** válasza:
75%
Mint a befőttet.
2015. szept. 13. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Keress rá a natúr befőttre, az ott leírt módszer esetleg beválhat. Húst biztos nem tennék bele. Én fagyasztottam inkább, bár főztem be sok mindent, ezzel nem kísérleteznék.
2015. szept. 13. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
a boltiakat gondolo valami hõ eljarassal kezelik, vakumzarjak. en aventes 2 decis tejtarolokba fagyasztottam a püreket. nekem ez a modszer bevalt: pl sutotok+alma+cekla ezt imadta....ebbo csinaltam annyi poharra amennyi.befert a melyhutobe e csak elovettem ha kellett, meg volt a fagyoban fott cirkemell is kiporciozva vagy turo szinten porciozva, es max ujra atdaraltam kiovasztasnal.
2015. szept. 13. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
weninger befőző automata (mondjuk húsosat nem raktam el)
2015. szept. 13. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Vannak különböző befőzőautomaták, ezekkel bármit el tudsz tenni tartósítószer nélkül, akár húsos ételt is.

Pl. Ella befőzője van anyukámnak is, ő pörköltet is szokott "befőzni" vele és semmi baja, simán eláll 3-4 hónapig. A lényeg, hogy amibe töltöd edények mindig sterilek legyenek.

2016. jan. 12. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Klassz, h. a fagyóból ki tud venni az ember egy kis bébiételt, de azért ha kényeztetni akarod a picit, a friss mindig finomabb.

A tejtermékeknek (az állagának, ízének, tápértékének) pl. nagyon nem tesz jó sem a lefagyasztás sem a (be)főzés. Mivel azokat mindig lehet kapni, nem úgy, mint pl. a sütőtök v. barack, az áruk sem szezonális, mint pl. gyümölcsöknél, én sosem gondolkodtam az 'eltevésükről'.

Inkább fagyassz meg készítsd frissen a babakaját. A zöldségek megpárolása pl. nem egy nagy idő. Én sokszor együtt főztem a husival. Fedő alatt hamar készen van a pl. csirkemell. De turmixoltam/törtem 'meg' villával sok, lightosan készített 'felnőtt' kaját is. A bolognai spagetti pl. minden gyerkőcnél nagy kedvenc volt 1-1,5 éves koruktól :)

2017. jan. 30. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!