Hogyan készítitek házilag a bébi ételeket tartosítószer és cukor mentesen úgyhogy üvegcsékbe hosszú ideig elálljon?
Vannak különböző befőzőautomaták, ezekkel bármit el tudsz tenni tartósítószer nélkül, akár húsos ételt is.
Pl. Ella befőzője van anyukámnak is, ő pörköltet is szokott "befőzni" vele és semmi baja, simán eláll 3-4 hónapig. A lényeg, hogy amibe töltöd edények mindig sterilek legyenek.
Klassz, h. a fagyóból ki tud venni az ember egy kis bébiételt, de azért ha kényeztetni akarod a picit, a friss mindig finomabb.
A tejtermékeknek (az állagának, ízének, tápértékének) pl. nagyon nem tesz jó sem a lefagyasztás sem a (be)főzés. Mivel azokat mindig lehet kapni, nem úgy, mint pl. a sütőtök v. barack, az áruk sem szezonális, mint pl. gyümölcsöknél, én sosem gondolkodtam az 'eltevésükről'.
Inkább fagyassz meg készítsd frissen a babakaját. A zöldségek megpárolása pl. nem egy nagy idő. Én sokszor együtt főztem a husival. Fedő alatt hamar készen van a pl. csirkemell. De turmixoltam/törtem 'meg' villával sok, lightosan készített 'felnőtt' kaját is. A bolognai spagetti pl. minden gyerkőcnél nagy kedvenc volt 1-1,5 éves koruktól :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!