1éves baba szedhet omega3-at? Ha igen, milyen készítményt?
Mindig elképedek, hogy miért kell gyerekeknek mindenféle dolgokat adni.
Ennyire képtelenek a szülök megfelelö étkezést biztosítani a gyereknek?
Ha egy gyereknek kiegeynsúlyozott étkezést akarunk biztosítani akkor max heti 3x hús, és napi2x nyers zöldség/gyümölcs(délután egy alma, körte, narancs, kivi vagy ami van, este meg egy szelet paprika, egy kis uborka, vagy ami van). A többit amúgy is megeszi. Ha ezt a kettöt betartod akkor semmi extra vitamin nem kell, ezzel pont megkapja ami kell neki.
csak segítségképp:
"Az omega-3 források a következők :
lenolaj, repceolaj, dióolaj, búzacsíra olaj, szója olaj
lenmag és repcemag
dió
zsíros halak
Válaszd a kicsi, zsíros halakat, mint amilyen a szardínia, a makréla, vagy a hering, stb. a nagyobb halak helyett, mint amilyen a lazac vagy a tonhal,
mert a higany felhalmozódásának így kisebb a kockázata, amely mérgező a magzat idegrendszerére nézve.
Omega-6 források a következők :
tojás
vaj
állati zsírok"
Amúgy omega 6 omega 7, stb is van egy termékben a neve Whole Mega, gyógyszertárban sehol nem találom, hol lehetne kapni.
ami elérhető kínálat van a piacon, az felér egy nagy nullával amennyi vitamin van pl az Eskimo kidsben is..
Taps, taps!! Tömjük a gyógyszeripar zsebét! Adjál a gyerekednek inkább halat. Iszik tápszert? Abban van egy csomó vitamin is pluszban.
Sok zöldség, gyümölcs. Nekik ennyi kell!
Bocsi nem akartam bántó lenni csak elegem van a gyógyszeripar és társaiból. :(
tápszerben tejitalban nincs omega
az itthoni halak is kétes származásúak..
Eszembe nem jutott 1 évesnek mesterséges Omega 3-at adni.
Talán még a Rio Mare tonhal is jobb, natúr v. olívaolajban, mint ezek a mesterséges cuccok.
Nagyon bírom ezeket a hozzászólásokat... Szent Györgyi Albert mondta: " A vitamin olyan anyag, amely csak akkor okoz megbetegedést, ha nem szedjük!" Ne legyünk már olyan naívak, hogy a mai világban ugyan annyi vitamin ásványi anyag van a növényekben mint régen! Hát nem! Kb a tizede...
Fiamnak a Nutrilite omega 3 kapszulát már csecsemőkorától kezdve adtam, mert nagyon jót tesz az egész szervezetének! Kiböktem és belemasszíroztam a nyakánál a bőrébe. Biztos vagyok benne, hogy nagyon pozitív a hatása a fejlődésükre.
És a nyakán keresztűl hogy hatott a szervezetére? Csak kérdem, mert úgy tudtam gyomorban oldódik.
Amúgy köszi a lepontozást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!