Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 1 éves babátoknak hogyan...

Anndrea kérdése:

1 éves babátoknak hogyan adjátok a körtét?

Figyelt kérdés
A keményebb gyümölcsöket nem nagyon szereti, de talán valaki tud rá valami jó megoldást.

2015. szept. 26. 16:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

én eddig gyümölcslének csináltam neki egy kis almával, mert úgy tuti elfogasztja az egészet

hámozás, magvazás, ereket is kivágom, ugyanez az almával, megy az aprítóba, a pépet szűrőn áttöröm, forralt vízzel hígítom(így legalább vizet is iszik)

ha gerezdeket adok a kezébe, leejti, felveszi, pacsmagolás csak az egész

2015. szept. 26. 22:24
 12/16 anonim ***** válasza:
*vagy darabosra aprítva tejpépbe keverem
2015. szept. 26. 22:24
 13/16 anonim ***** válasza:
9: a lanyom 14 hos mai napig turmixolok neki mert meg nincs foga...probaltam darabost, de a zsomlen kivul mindent kitol a nyelvevel...mostanaban egre tobb midnen darabosat lekunyeral a tanyeromrol ezert probalom.boviteni a repertoart, de a babak nem olvasnak forumot nem tudjak hogy az inyukkel is ragni lehet ;) igy aztan sulykolhattam volna bele 7 hosan hogy ragjon napokig tarto nem eves lett volna a vege es ha nincs szerencsem nem hogy a darabos etelek szeretetet nem tapasztalja meg idoben de az egesz hozzataplalast megutalta volna.
2015. szept. 26. 22:37
 14/16 anonim ***** válasza:

Ne haragudj 9es, nem értem a felháborodásodat. Légyszives idézd már, hogy hol irtam a turmixolást. Köszi.

Az én fiam 11 honapos. Simán megfulladna egy negyed körtétöl. Nem turmixolok neki semmit. De összetöröm, vagy ici pici darabokra vágom. Tehát eszik darabos ételt. De darabos étel és negyed körte között szerintem van különbség. 5ös voltam.

2015. szept. 26. 23:08
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
3-as vagyok. Nyugodtan megprobalhatod odaadni neki a negyed kortet, a gyerekednek van egy reflexe, miszerint kitolja a nyelvevel az etelt, ha nem tud vele mit kezdeni. Kisbabaknal eleg a nyelv elejere tenni valamit kitoljak... a kesobbiekben ez a kuszob egyre inkabb hatra szorul. Megtanulja az etelt beforgatni a helyere, igy az odakerul, ahova kell. Biztonsagosabb, mint hogy hatranyomod neki kanallal. Ha kohecsel meg nem fuldoklik, nem szabad osszeteveszteni a mar emlitett reflexet a tenyleges fuldoklassal. Egy 1 eves babanal mar lehet kiserletezni, de ha a kerdezo bizonytalan, kicsit parolja meg azt a kortet. DE! ez csak egy modszer, valakinek bavalik, valakinek nem, szoval nem akarok se kioktato lenni, se vitatszito., en csak segiteni szeretnek, hogy kesobb ne legyen baj a darabos bevezetesevel. :)
2015. szept. 26. 23:26
 16/16 A kérdező kommentje:
Húúúú nem is gondoltam, hogy ennyi válasz jön majd.Mindenesetre köszönöm a válaszokat.Próbáltam lereszelni, de a párolás jött be neki a legjobban.Sajnos muszáj párolnom, mert olyanok ezek a körték mint a beton, és a keményet nem hajlandó megenni- kitolja.De párolva akkorát tátog neki, hogy még a pelus is kilátszik :) Amúgy mást mindent darabosan eszik már.
2015. szept. 30. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!