Mindent lehet adni amire 4 hónapos kor van írva? Többi lent
én a táblázatokat követtem.
a neten is sok tanácsadó(babaszakácskönyv, stb) írta, hogy sajnálatos hogy az üvegesek meg nem tartják be a "szabályokat" .
de ugye ezek íratlan szabályok, vannak akik pár hónaposnak paprikás krumplit adnak szalonnával...illetve hogy nemzeti viszonylatban is eltérnek, hogy mit szabad mikortól és mit nem, ill még a ornak is függvénye, pl a glutén bevezetésének időpontja is már nagyon sokszor változott az orvostudomány viszonylatában
a legfontosabb szerintem az importált áruk kerülése, napjainkban is halálből mentett ez miatt kórház babát(magas nitráttartalom), valamint az erős fűszerezésű és nehéz ételek(kolbász, szalonna, és húskészítmények, disznósajt, szalámik, felvágottak kerülése. legjobb a színhús mindig. érdemes télre készülni, gyümölcsöket fagyasztani, stb
Anno rákérdeztem gyerekorvosnál. Mondta, hogy nyugodtan kövessem az üvegre írt kort, mert szigorú szabályozás szerint készülnek és iparilag meg tudják oldani, hogy olyan módon dolgozzák fel az alapanyagot, hogy adott korban is fogyasztható legyen.
(Nekem a kb 8 hónaposnak írt epres joghurton akadt meg a szemem, de mondta, hogy ott a mag a mumus és azokat eltávolítják a feldolgozás során, így nem okozhat allergiát.)
Azóta egy éves elmúlt és semmi baja nem lett a bébikajáktól. Egyedül az OKVO (ha jól írtam) márkát kerüld, elég rossz minőségű és nem mindig tartják be az előírásokat.
Hipp, Kecskeméti, Univer, Nestlé, ezek megbízhatóak. Hipp-et érdemes a Müllerben venni, mert ők közvetlenül Németországból szerzik be, ahol még szigorúbb a bébiételekre vonatkozó szabályozás.
Soha nem néztem táblázatot, nem is érdekelt, mert nem értek egyet a mai dolgokkal. Ha valami kérdésem van/ volt anyumat kérdezem mindíg.
Amúgy üvegesekkel kezdtem és mindent etettem vele amire rá volt írva a hónapja.
"a legfontosabb szerintem az importált áruk kerülése, napjainkban is halálből mentett ez miatt kórház babát(magas nitráttartalom)"
Ezt még kiegészíteném annyival, hogy egy éves kor előtt gyökérzöldséget én csak bébiétel formájában adtam. Piacról, boltból, ismerős kertjéből nem. Az ok egyszerű: a gyártónak van kapacitása arra, hogy minden szállítmányt laborban bevizsgáltasson feldolgozás előtt (kb. 2000€ egy ilyen vizsgálat szállítmányonként). Ezzel szemben a piaci kofának fogalma sincs, hogy mi van a talajban, vagy pedig össze-vissza műtrágyáz, mert tojik bele. Felnőttre nem igazán veszélyes, de egy év alattira a fent említett okból az lehet. Ránézésre meg nem tudod megállapítani a nitrit-/nitráttartalmat.
Ja, cukkini: nem igazán allergén zöldség, cukkinit én már 5 hónaposan simán adtam.
Másik fontos szempont, hogy a családban ételérzékenység előfordul-e. Ha igen, akkor azzal a típusú étellel érdemes az előírnál tovább várni. Ha pl. laktózra vagy tejfehérjére allergiás valaki a családban, akkor az egy éves kor helyett akár 2, vagy 3 éves korig is lehet várni a tej bevezetésével.
ez nem úgy megy :) szépen sorba kell adni, hogy ne terheld meg a gyomrát. attól, hogy üveges, még a sorrend adott, ha jót akarsz a kinek :)
azonkívül vannak olyan zöldségek/gyümölcsök amiket ha üvegesből adsz, akkor is majd újra kell kóstoltatni, mert az üvegesből ki van vonva az allergén, pl. ezért van málna 4 hónapos kortól, mert nincs benne mag, ami allergizál. azt is csak jóval később lehet adni és majd kóstoltatni kell...
ha végigolvasod, szerintem elmegy a kedved az üvegestől.
gondolj bele!!! mit csinálnak vele, hogy kivonják belőle az allergén anyagot?
Hipp-et érdemes a Müllerben venni, mert ők közvetlenül Németországból szerzik be, ahol még szigorúbb a bébiételekre vonatkozó szabályozás....
ez nekem meggyőző lenne: Németországban szigorúbbak az előírások? van németországi hipp és magyar? hogy is van ez???
hallottam, hogy a magyar hippet egy másik cég gépsorán gyártják (nem nevezem meg).... és bizonyos napokon "allergénmentes " hippet, más napokon "sima" x márkájút....
én főztem neki, vagyis magunknak olyat, amit ő is ehet, mi is pürésebbet ettünk, vagy az övét kivettem és pürésítettem. csak pár hónap és eheti a normál kaját, kibírod, és megéri! (3,5 éves, bölcsibe is járt, sosem volt még beteg)
Hát én úgy adtam neki a bébiételeket:) 4 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást és ami a korának megfelelő volt olyat kapott:) Gyümölcsöket turmixolok neki és keksszel adom. De ő már eszi azt amit mi is eszünk van mikor háziételt kap pl ebédre de van mikor csak kinyitok egy bébiételt és azt kapja.
9 hós anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!