Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Az hogy lehet, hogy saját...

Az hogy lehet, hogy saját márkás tápszerben több a vitamin, mint pl Milupa gyerektejitalban (kb 6 szor annyi)? Mit vegyek neki 15 hós

Figyelt kérdés

elvileg 1 éves kortól tejital ajánlott, és a tápszerek, tejitalok korukhoz igazodik.

nagyon nehezen vezettem be, mert ment tőle a hasa(tejallergiás is van a családban)

mire bevezettem(30 grammos milumiles kisadagokkal)most gondolkodom,, hogy vegyek e egész dobozzal és rátérjek teljesen.

és most hasonlítgattam a 3-as tápszereket(8 v 10 hótól ajánlott) a tejitalokhoz. megdöbbentő a különbség a vitaminszintekben, pl kálcium a tejitalban 120 g(100 ml-ben)addig a 3-as babydream tápszerben 600 valamennyi g(100 ml-ben)

a gyermek nem eszi jobban, mint 8-10 hónapos korában, elenyésző a tejtermék és gyümölcsfogyasztása pl.

mit vegyek akkor neki reggel-estére?

2015. szept. 2. 20:16
 1/9 A kérdező kommentje:
és a tápszer bőven olcsóbb..ez is hogyhogy?
2015. szept. 2. 20:17
 2/9 A kérdező kommentje:
*mg
2015. szept. 2. 20:19
 3/9 anonim ***** válasza:
A tejital tejpótló, a tápszer étkezést is helyettesíthet pl reggelit.Táplálóbb magasabb - mint ahogy írtad - a vitamin és ásványi anyag tartalma.Ha már reggelizik akkor tejital ha nem inkább tápszer.Ha nem annyira nagyétkű én akkor is inkább tápszerre szavaznék.
2015. szept. 2. 20:56
 4/9 A kérdező kommentje:

reggelire ha adok neki pl vajjal kent kiflit végét, nyammogja, de az nem nevezhető evés mennyiségnek, függetlenül attól hogy tápszerrel, vagy tejitallal ébredt.

szóval nem nagy étkű. szerintem mert nincs még annyi foga, 4 örlővel én sem tudom meddig ennék egy kiflicsücsköt...

csak ugye az is összekavart, hogy annyira írják, hogy márpedig a tejital így meg úgy 1 évtől, meg az fedezi az 1-3 éves gyerek napi szükségletét, meg etc..

2015. szept. 2. 21:31
 5/9 anonim ***** válasza:
Igen fedezi a napi fehérjét.De a tápszer helyettesíthet egy étkezést.Ha csak pár falatot eszik én csak tápszert adnék/adok/.A 2-es/3-as tápszerek is jók 3 éves koráig, nyugodtan adhatsz azt is főleg ha felírja a doki.Mivel bölcsis lett mi most térünk át a tejitalra hogy így hátha reggelizik bent majd.Eddig ő se reggelizett neki is van 4 őrlő de 10kor simán megeszik mindent.Nem a foga a baj hanem hogy nem éhes.Valószínűleg nálatok is ez a gond.
2015. szept. 2. 21:47
 6/9 A kérdező kommentje:
akkorhát a tejital nem is fedezi egy 1-3 éves szükségleteit, mint ahogy írva van rá.., ha inkább csak a fehérje benne a lényeg és nem a vitaminok...
2015. szept. 2. 21:55
 7/9 A kérdező kommentje:

a dokink 2-esig ír fel.

és úgy rémlik a 3-asban több a vitamin, amikor váltottam, mintha néztem volna akkor is a különbségeket

2015. szept. 2. 21:57
 8/9 anonim ***** válasza:
Kicsivel több igen.Mi 3-ast iszunk.
2015. szept. 3. 11:05
 9/9 A kérdező kommentje:

nos én is 3-ast vettem inkább.

a tejitalban annyi jó volt hogy be lett vezetve a tejfehérje valamennyire, a tejet 3 éves kori kitolom.

2015. szept. 3. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!