Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hogyan, mivel és mennyire...

Hogyan, mivel és mennyire ízesítitk a baba ennivalóját?

Figyelt kérdés
Ha csak natur adom neki, nem eszi meg. A tejpép ízlik neki, gondolom szereti az édeset. De a főzeléket nem nagyon eszi.
2015. júl. 18. 17:01
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Csináld a főzeléket több cukorral. Ennyi.
2015. júl. 18. 17:23
 2/8 anonim ***** válasza:
49%
Változó a gyerekek ízlése nagyon. Az 5 gyerekemből volt olyan, amelyik megette natúr, de két olyan is van, akiknek fűszereznem kellett az ételét ahhoz, hogy megegyék. Mennyi idős gyerekről van szó? Anélkül nehéz tanácsot adnom.
2015. júl. 18. 17:25
 3/8 anonim ***** válasza:

Én a főzelékeit mindig egy kis almával ízesítettem, pl. Alma-krumpli-csirkemell. De szinte minden másba beletettem az almát, amihez úgy gondoltam, hogy belepasszol, és akár én is megenném.

Vagy pl. nagyon finom az őszibarack-krumpli-csirkemell. Most amúgy is szezonja van az őszibaracknak. Nem tudom, mennyi idős a babád, de ezeket már az elején is lehet adni. Ha az édes ízt szereti, akkor ezek a gyümölcsök édesítik. De kóstold meg, és látod majd hogy ezek tényleg finomak, só, és cukor nélkül is.

2015. júl. 18. 17:28
 4/8 anonim ***** válasza:
Főzelékbe szerintem ne tegyünk cukrot, főleg ne egy pici babának. Talán a paradicsom a kivétel, de abba is csak egy pici kell.
2015. júl. 18. 17:30
 5/8 A kérdező kommentje:
7 hónapos
2015. júl. 18. 18:16
 6/8 anonim ***** válasza:
én 8 hónaposan kezdtem fűszerezni a fiamnak. hasonlóan mint magunknak csak persze kevesebb fűszerrel és a pirospaprika, bors kivételével. pl a zöldborsó főzeléket mi is édeskésen esszük, így a fiaméba is tettem egy picit. kelkáposzta főzelékbe örölt kömény, tökfözelékbe kapor..stb. 7 hónaposan kicsit korai szerintem. én ilyenkor almával édesítettem vagy gyorsan bevezettem neki az édeskrumplit. és ezeket adtam akár a brokkolihoz...pl brokkoli-krumpli-húsi és egy fél párolt/sült alma. vagy répafőzeléket...répa-édeskrumpli és husi.
2015. júl. 18. 19:30
 7/8 anonim ***** válasza:
49%
Az edeskrumpli tenyleg nagyon finom izt ad az eteleknek, es szinte barmivel passzol.Egyebkent nekem azt mondta az orvos, hogy oliva olajjal es citromlevel nyugodtan izesithetek, de a zeller es petrezselyem level is mehet 6 honapos kortol.
2015. júl. 18. 20:04
 8/8 anonim ***** válasza:
Bizonyos fűszereket bevezethetsz, amitől ízletesebb lesz az étel, pl. kömény, majoranna, kakukkfű, borsikafű stb. Kevés sót is tegyél az ételbe, főleg ilyen melegben nem fog ártani. Nekem a legnagyobb fiam pl. nem ette a "baba"spenótot, egyszer, űgy 10 hónaposan megkóstolta a miénket (jó sok fokhagymával készült), na, az ízlett neki.
2015. júl. 18. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!