Hogyan, mivel és mennyire ízesítitk a baba ennivalóját?
Figyelt kérdés
Ha csak natur adom neki, nem eszi meg. A tejpép ízlik neki, gondolom szereti az édeset. De a főzeléket nem nagyon eszi.2015. júl. 18. 17:01
1/8 anonim válasza:
Csináld a főzeléket több cukorral. Ennyi.
2/8 anonim válasza:
Változó a gyerekek ízlése nagyon. Az 5 gyerekemből volt olyan, amelyik megette natúr, de két olyan is van, akiknek fűszereznem kellett az ételét ahhoz, hogy megegyék. Mennyi idős gyerekről van szó? Anélkül nehéz tanácsot adnom.
3/8 anonim válasza:
Én a főzelékeit mindig egy kis almával ízesítettem, pl. Alma-krumpli-csirkemell. De szinte minden másba beletettem az almát, amihez úgy gondoltam, hogy belepasszol, és akár én is megenném.
Vagy pl. nagyon finom az őszibarack-krumpli-csirkemell. Most amúgy is szezonja van az őszibaracknak. Nem tudom, mennyi idős a babád, de ezeket már az elején is lehet adni. Ha az édes ízt szereti, akkor ezek a gyümölcsök édesítik. De kóstold meg, és látod majd hogy ezek tényleg finomak, só, és cukor nélkül is.
4/8 anonim válasza:
Főzelékbe szerintem ne tegyünk cukrot, főleg ne egy pici babának. Talán a paradicsom a kivétel, de abba is csak egy pici kell.
5/8 A kérdező kommentje:
7 hónapos
2015. júl. 18. 18:16
6/8 anonim válasza:
én 8 hónaposan kezdtem fűszerezni a fiamnak. hasonlóan mint magunknak csak persze kevesebb fűszerrel és a pirospaprika, bors kivételével. pl a zöldborsó főzeléket mi is édeskésen esszük, így a fiaméba is tettem egy picit. kelkáposzta főzelékbe örölt kömény, tökfözelékbe kapor..stb. 7 hónaposan kicsit korai szerintem. én ilyenkor almával édesítettem vagy gyorsan bevezettem neki az édeskrumplit. és ezeket adtam akár a brokkolihoz...pl brokkoli-krumpli-húsi és egy fél párolt/sült alma. vagy répafőzeléket...répa-édeskrumpli és husi.
7/8 anonim válasza:
Az edeskrumpli tenyleg nagyon finom izt ad az eteleknek, es szinte barmivel passzol.Egyebkent nekem azt mondta az orvos, hogy oliva olajjal es citromlevel nyugodtan izesithetek, de a zeller es petrezselyem level is mehet 6 honapos kortol.
8/8 anonim válasza:
Bizonyos fűszereket bevezethetsz, amitől ízletesebb lesz az étel, pl. kömény, majoranna, kakukkfű, borsikafű stb. Kevés sót is tegyél az ételbe, főleg ilyen melegben nem fog ártani. Nekem a legnagyobb fiam pl. nem ette a "baba"spenótot, egyszer, űgy 10 hónaposan megkóstolta a miénket (jó sok fokhagymával készült), na, az ízlett neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!