Virslit a hét hónapos babának?
Hat hónapos korban kezdtük meg a hozzátáplálást az anyatejes babánknál. Nem egy nagy evő, eléggé lassan gyarapodik amióta négy hósan megduplázta a súlyát.Amúgy már 7 és fél hós, de nem nagyon hajlandó egyebet enni anyatejen kivül. Néha egy kis gyümölcs, esstére Sinemil pép, pár falat csirkehusi.Folyton méretni járunk, és kapjuk a dokitól a különböző tanácsokat.Például hogy adjak neki tápszert, és izesitsem kávéval, kakaóval, ha simán nem kéri, meg adjak neki virslit! Amúgy nagyon ügyes baba, ül, áll, mászik, jókedvű.Szerintem erre nincs szükség. Szerintetek?
Amúgy 2700g-al született, most 6500.
Én inkább csirkemellet adnék neki, valahogy puhára párolva.De ha már virsli, kapni olyat, aminek kb. 90%-a hús, és rá van írva, hogy szójamentes, gluténmentes, laktózmentes.
Én egyébként nem aggódnék a súlya miatt. Biztosan nem ízesíteném neki kakaóval,kávéval a tápszert!Sőt, tápszert sem adnék, ha van anyatej! Méretni sem sűrűn járnék... 6500g 7,5 hónaposan nem olyan kevés. Ha meg jókedvű, mászik, akkor mi a gond?
Nem tudsz orvost váltani? Ezek kőkorszaki nézetek.. mennyi idős amúgy a doki?
Ha nem megy az orvosváltás, akkor lesz...om tabletta, egyik füleden be, a másikon ki, amit mond!
Kaveval izesiteni a tapszeret?:O uristen nehogy..
Egyebkent ahhoz meg kicsi hogy virslit egyen, meg nemreg kezdtetek etetni es meg kicsi hozza
Tápszer, ráadásul kávéval ízesítve??? Ez számomra kiveri a biztosítékot.
Az én gyerkőcöm is 6 hónapos koráig kizárólag anyatejet kapott, majd szépen megkezdtük a hozzátáplálást. A gyümölccsel sosem volt gond, de az első hetekben többször előfordult, hogy anyatejet kevertem a főzelékhez, különben nem akarta megenni. Aztán szépen csökkentettem a mennyiséget, majd nem is kellett bele. 11 hónapos múlt, de csak néhány hete kapott először virslit, pedig felvágottat, kenyeret már adtam neki korábban is.
Egyébként mióta többet mozog (mászik, feláll, lépeget), azóta nem megy olyan ütemben a súlya, mint az első hónapokban, de ezen nem akad fenn a gyerekorvos, még ő mondja, hogy ez normális. Mondjuk nálunk az étvággyal nincs gond, illetve reggel és este szopik is még.
Ilyenekkel próbálkoznék a helyedben:
- gyümölcshöz keverj babakekszet
- a főzeléket próbáld meg kevés anyatejjel vagy édesburgonyával feldobni
- adj neki különböző tejpépeket és gabonapépeket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!