Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Előfordulhat, hogy a babám...

Előfordulhat, hogy a babám nem bírja a Sinlac-ot?

Figyelt kérdés

Kislányom lassan 7 hónapos lesz, anyatejes baba.

3 hete az esti fürdés előtt elkezdtem Sinlac-ot adni neki, de eddig nem nagyon ette. Múlt hét szerdán életében először elég jól evett belőle, majd fürdés után megszoptattam, így aludt el. Fél óra után sírva ébredt, majd 1 órán belül 4-szer hányt (mindaddig, amíg minden kijött belőle). Ezután mintha elvágták volna, a következő szoptatásnál már semmi baja sem volt.

Mivel másnap köhögni kezdett és emiatt nyűgös volt, a továbbiakban nem erőltettem a hozzátáplálást. Tegnap, 1 hét után (fürdés előtt) újra adtam neki Sinlac-ot (nagyon keveset evett belőle). Szoptatás után nem sokkal újra megismétlődött az 1 héttel ezelőtti történet.

Létezne, hogy a szervezete nem bírja a Sinlac-ot? Még sosem hallottam ilyesmiről, hisz allergiás babáknak is ezt javasolják.

Minden választ előre is köszönök!

2015. jún. 3. 07:45
 1/3 anonim ***** válasza:

nem tudom miért hányhat tőle, de én többektől hallottam vissza, hogy hasfájást okoz. Aztán adtam én is, és érdekes módon, nekem is puffadt lett tőle a hasa. De van olyan baba, akinek meg semmi gondja tőle.

az, hogy allergiás, nem tudom, kérdezd meg a gyermekorvost és a védőnőt is

2015. jún. 3. 09:15
 2/3 anonim ***** válasza:

Simán lehet pl.a rizsre allergiás.Életemben nem gondoltam volna,de nálunk risz és tejfehérje intoleranciás a baba: nem azonnal jelentkezett a tünet,mint nálatok,hanem egy hónap adás után kb.De nálunk minden volt: nem csak hányás,jött a sav is,refluxos lett,köhögés,állandó orrdugulás,se éjjel,se nappal nem lehetett letenni,mert mindig büfiznie kellett(szó szerint).Nagyon megjártuk.

Egy spéci vérvétellel derült ki,hogy nem ehet rizst és tejet (tejalapú,HA-s tápszerrel pótoltuk a tejemet).Azóta eltelt 6 hónap és most már azt mondhatom,hogy jól van.

Igenis lehet benne valami,amit nem minden baba bír el.A sinemil is hasonló,nekünk az volt,ami nem vált be.

2015. jún. 3. 18:29
 3/3 anonim ***** válasza:
végül mi volt? nekünk is hányt tegnap a kisbabánk és kapottt előtte sinlacot. igaz régebben nem volt baja tőle.
2015. dec. 31. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!