Mit adjak neki vacsira?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 10hónapos a babám. Anyatejes. Félévesen kezdtük a hozzátáplálást, de a mai napig nem akar enni szinte semmit, csak cicizni!

Nem tulajdonítottam neki nagy problémát mert jól fejlett, 9,5kg. Viszont mostanában azt vettem észre hogy egyre kevesebb a tejem estére

Mivel cicin alszik el, így nagyon nehezen megy az altatás,mert szerintem nem jön neki a tej, és rengetegszer ébred is. Szerintem az éhség miatt is. Vagy nem tudom, már nagyon tanácstalan vagyok.

Szerintetek megpróbáljam vacsira neki a sinlacot? Mert se tejpépet, semmit nem fogad el. A darabos ételekkel se nagyon boldogul, egy darabig forgatja a szájába aztán kiköpi.

Járt még így valaki? Mikor fog ő is rendesen enni?

Minden tanácsot szívesen fogadok'

2014. okt. 26. 20:57
 1/4 anonim ***** válasza:

A Sinlac jó lehet, és ezt keverheted is bármivel (én pl. simán kevertem zöldségekkel, gyümölcsökkel, és így jobban megette). S nyugodtan pépesítsd az ételeket, majd érezni fogod, hogy mikortól tud és akar rágni darabos ételeket.

Szerintem változó melyik gyerek, mikor eszik "normálisan".

Lányom ilyenkor már nem volt hajlandó elfogadni semmit, csak "rendes" ételeket, de unokahúgom csak másfél évesen tért át a rendes étkezésekre.

2014. okt. 26. 21:02
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

Ezt a sinlacot egyébként hogy képzeljem el? Ugyanolyan mint a tejpépek? Azokat nem szereti, már majdnem mind kipróbáltuk. Ezt a védőnőnk javasolta.

Egyébként pont hogy a pépes dolgokat nem akarja enni, amit inni kínálok azt mind elfogadja! Meg a darabkákat is, majszolgatja a kiflit, kekszet, de amit kiskanállal kínálok azt semmi, és így gyümölcsöt meg fözeléket se tudok neki adni :(

2014. okt. 26. 21:10
 3/4 anonim ***** válasza:

sinlac az ugyan olyan por mint a tejpép. csak nincs benne semmi allergizáló, nem tejalapú mint a tejpép, allergiás babák szokták kapni.

mi tápszerként használtuk, mert teljes tejmentes diétán volt. úgy elfogadta, jó hígan.

pépként nem, borzasztó íze van :) ez szentjánoskenyér mag és rizs, ezért borzasztó édes, mint ha cukrot kanalaznál neki, sűrűre is csinálhatod... :)

szerintem önmagában nem jó, de ahogy az első írja, hogy zöldségekhez, sűrítésnek, mondjuk liszt helyett meg nagyon jó, mert kis édes ízt ad neki. de ha nem eszik pépet akkor szerintem felesleges ezért fizetned.

enyém 10 hónaposan megunta a pépeket, én sűrű levest csináltam, és csak a sűrűjét tettem elé, kézzel csipegette ki a leveszöldségeket (brokkoli, borsó, répa, karfiol, karalábé...). imádta. aztán ügyesedett a keze és pár hét múlva már a riszt is kézzel ette, szóval próbálkozzál, megtaláljátok majd ami neki tetszik. esetleg szendvics katonákat készíthetsz, az is laktató

2014. okt. 27. 00:03
 4/4 anonim ***** válasza:
Első vagyok: lányom sem ette a tejpépeket, de a Sinlacot szerette, más az íze, a színe, mint egy tejpépnek, úgyhogy szerintem próbáljátok ki.
2014. okt. 27. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!