Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mit adjak enni neki? Hozzátápl...

Mit adjak enni neki? Hozzátáplálás második étel

Figyelt kérdés
Több mint 2 hete kap almát előző héten úgy döntöttem, hogy hétfőtől átváltok körtére így is történt össze botmixereztem és akkor nagyon elgondolkoztam, hogy oda adjam e neki. Úgy nézett ki mint a banán turmix és nagyon folyékony volt. Megkóstoltam ízre még el ment. A bajom ezzel csak annyi hogy inkább itatni lehetett volna vele. Barackot nem szeretnék adni mert nagyon menne tőle a hasa a banán pedig nagyon megfogná. Sütőtöknek örülnék a legjobban de az még nincsen. Krumplira és répára gondoltam de mivel egy magában nem finom ezért azt gondoltam, hogy raknék mellé almát. Nem tudom, hogy szabad mert ugye minden zöldséget gyümölcsöt először egymagában kell kóstoltatni utána hozzá adni mást
2015. jún. 2. 11:10
 1/10 anonim ***** válasza:

Finom a répa magában is, a kisfiam imádta, krumplival is finom. :)

Sütőtököt tudsz venni kész bébiételt, meg a körtét, barackot, stb. is adhatod így egyelőre. Amúgy a sütőtök is hajt, jobban mint a barack.

2015. jún. 2. 11:12
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Honnan gondolod,hogy a barack meghajtaná a banán meg fogná,ha nem próbáltad?

Az én lányom alig volt 4hónapos,mikor a védőnő mondta,hogy kezdhetem,ha akarom a hozzátáplálást. Kb. 4 nap alatt evett almát,krumplit,áfonyát,banánt és rizses-zabos pépet.Ja és répát is. Nem váltottam ki étkezést,csak 2 között eszegetett. Semmitől semi baja,bár az üveges jobban ízlik neki:D. Itt külföldön nem kapnak agyvérzést,hogy jaj csak egyfélét egy hétig és Úristen csak abban a sorrendben,ahogy valamelyik ajánlás-persze mind más-írja. Nem azt mondom,hogy ész nélkül meg kell egyszerre mindennel tömni,de nem kell annyira rágörcsölni. Olvass utána,hogy más országokban mennyire lazán veszik és ott sincs semmi baja a gyerekeknek:D Csak nyugi :D

2015. jún. 2. 11:16
 3/10 anonim ***** válasza:
53%
A gyümölcsöt keverd keksszel. Akkor laktató, és jobb ízű is. Hallgass a másodikra. Csak nálunk tilos minden, más országokban nem.
2015. jún. 2. 11:19
 4/10 anonim ***** válasza:
Nálam barack volt mindkét gyereknél a második. Az almát csak nyammogták, ezt viszont falták és semmi bajuk nem lett tőle.
2015. jún. 2. 11:23
 5/10 A kérdező kommentje:
A kekszet és az üvegest is néztem, de rengeteg mást is tesznek bele ami miatt nem tetszik. Mindig csak egy fajtát egy ideig nem az allergia miatt szokták mondani?
2015. jún. 2. 11:24
 6/10 anonim ***** válasza:
Az első ételek az alma, krumli, répa, barack. Először csak egy újat szabad adni, tehát ha két hete kap almát, akkor adhatsz neki pl. almát krumplival. 2-3 naponta kaphat újfajta ételt. Az üveges bébiételekből is van néhány márka, amiben nincsen csak maga a gyümölcs, a Babylove és az Alnatura biztosan ilyen, talán a Hipp és a Babydream is. Én annak idején mindig DM-ben vásároltam mindig.
2015. jún. 2. 11:34
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó. Az almát akkor kipróbálom krumplival
2015. jún. 2. 11:36
 8/10 anonim ***** válasza:

Én így csináltam:

Kicsit több mint 4 hónapos volt mikor elkezdtük.

1 hétig almát kapott,levével kezdtük és pürével folytattuk.

Következő héten őszibarackot és sárgabarackot.

Aztán a 3.héten alma,őszi-sárga barack.

4.héten (ezt már nem húztam 1 hétig:) ) 2 nap szilva,2 nap körte,és banán.

5.héten váltottuk ki a tízórait. A 4.héten már babakekszet is kapott. Na azzal befalt mindent:) Imádott mindent csak keksz legyen benne:)

Tehát most ott tartunk, 5 hónapos és 3 hetes,hogy eszik almát,barackot,banánt,szilvát,körtét.

Pár napja próbálkozunk az ebéd kiváltásával. Főzelékeket kap de nem mindegyik ízlik neki, így még kap néha tápszert a főzi után.

Tegnap pl krumpli brokkoli volt amihez kevertem egy kis sárgarépát. Imádta,nem is kellett utána semmi :)

Ma kapott először gabonát,az is bejött neki:)

Egyébként egy jó tanács:

Nem kell ennyire rástresszelni a hozzátáplálásra. Én is ezt tettem,totál belebonyolódtam,hogy mit mivel,mikor hogyan.. Áhh teljesen zokni lettem. Amióta természetesen a fontosabb dolgokat betartva,de amióta kicsit lazábban veszem a dolgokat minden sokkal klasszabb:)

Az én kincsemet nem hajtotta meg se a barack se a szilva.

A babán meg nem fogta meg a székletet. Azért mert ez van a nagykönyvben nem biztos,hogy a te babád is azt fogja produkálni mint az "átlag" :)

2015. jún. 2. 11:40
 9/10 anonim ***** válasza:

8-as vagyok.

Én hippes bébiételt veszek neki. Egyéb okok miatt nem merek gyökér zöldséget adni a kicsimnek. Igazából az a céklás eset teljesen kicsinált amibe a kicsi majdnem belehalt. Pedig a nő a piacról vette. Na de mind1 is. Én nem merek:)

A Hamánek nagyon jó és a hipp teljesen bio:) Semmi káros nincs benne,abszolút megbízható sokkal inkább mint a boltban vásárolt sárgarépa.

Univert,kecskemétit Ovko.t ilyeneket ne vegyél. Tele vannak cukorral,sóval.

Mondjuk gyümölcsöt a zöldségesben veszem neki. De azért abból is van itthon ami hippes.

2015. jún. 2. 11:44
 10/10 anonim ***** válasza:

[link]

Itt tudsz böngészni!

2015. jún. 2. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!