Mit adjak enni neki? Hozzátáplálás második étel
Finom a répa magában is, a kisfiam imádta, krumplival is finom. :)
Sütőtököt tudsz venni kész bébiételt, meg a körtét, barackot, stb. is adhatod így egyelőre. Amúgy a sütőtök is hajt, jobban mint a barack.
Honnan gondolod,hogy a barack meghajtaná a banán meg fogná,ha nem próbáltad?
Az én lányom alig volt 4hónapos,mikor a védőnő mondta,hogy kezdhetem,ha akarom a hozzátáplálást. Kb. 4 nap alatt evett almát,krumplit,áfonyát,banánt és rizses-zabos pépet.Ja és répát is. Nem váltottam ki étkezést,csak 2 között eszegetett. Semmitől semi baja,bár az üveges jobban ízlik neki:D. Itt külföldön nem kapnak agyvérzést,hogy jaj csak egyfélét egy hétig és Úristen csak abban a sorrendben,ahogy valamelyik ajánlás-persze mind más-írja. Nem azt mondom,hogy ész nélkül meg kell egyszerre mindennel tömni,de nem kell annyira rágörcsölni. Olvass utána,hogy más országokban mennyire lazán veszik és ott sincs semmi baja a gyerekeknek:D Csak nyugi :D
Én így csináltam:
Kicsit több mint 4 hónapos volt mikor elkezdtük.
1 hétig almát kapott,levével kezdtük és pürével folytattuk.
Következő héten őszibarackot és sárgabarackot.
Aztán a 3.héten alma,őszi-sárga barack.
4.héten (ezt már nem húztam 1 hétig:) ) 2 nap szilva,2 nap körte,és banán.
5.héten váltottuk ki a tízórait. A 4.héten már babakekszet is kapott. Na azzal befalt mindent:) Imádott mindent csak keksz legyen benne:)
Tehát most ott tartunk, 5 hónapos és 3 hetes,hogy eszik almát,barackot,banánt,szilvát,körtét.
Pár napja próbálkozunk az ebéd kiváltásával. Főzelékeket kap de nem mindegyik ízlik neki, így még kap néha tápszert a főzi után.
Tegnap pl krumpli brokkoli volt amihez kevertem egy kis sárgarépát. Imádta,nem is kellett utána semmi :)
Ma kapott először gabonát,az is bejött neki:)
Egyébként egy jó tanács:
Nem kell ennyire rástresszelni a hozzátáplálásra. Én is ezt tettem,totál belebonyolódtam,hogy mit mivel,mikor hogyan.. Áhh teljesen zokni lettem. Amióta természetesen a fontosabb dolgokat betartva,de amióta kicsit lazábban veszem a dolgokat minden sokkal klasszabb:)
Az én kincsemet nem hajtotta meg se a barack se a szilva.
A babán meg nem fogta meg a székletet. Azért mert ez van a nagykönyvben nem biztos,hogy a te babád is azt fogja produkálni mint az "átlag" :)
8-as vagyok.
Én hippes bébiételt veszek neki. Egyéb okok miatt nem merek gyökér zöldséget adni a kicsimnek. Igazából az a céklás eset teljesen kicsinált amibe a kicsi majdnem belehalt. Pedig a nő a piacról vette. Na de mind1 is. Én nem merek:)
A Hamánek nagyon jó és a hipp teljesen bio:) Semmi káros nincs benne,abszolút megbízható sokkal inkább mint a boltban vásárolt sárgarépa.
Univert,kecskemétit Ovko.t ilyeneket ne vegyél. Tele vannak cukorral,sóval.
Mondjuk gyümölcsöt a zöldségesben veszem neki. De azért abból is van itthon ami hippes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!