Mivel pótoljam a kálciumot, ha nem eszi a joghurtot, kefírt? , "felhős" a körme, ami tipikus kálciumhiány tünete
sajt szokott lenni főzelékben, de úgy néz ki, az édeskevés a szervezetének a szükségletéhez.
olvastam, a tojás héja milyen hasznos kálciumforrás, a neten van az elkészítésének tájékoztatója(tej és tejtermék allergiás ismerősöm is ezt eszi kálciumpótlásra)
vagy tudtok ajánlani cseppeket, vagy gyógyszertári termékeket?
a DM-es babajoghurtot szereti, viszont azt meg lehet nem lenne egészséges naponta adni..
ill egy hónapban 10 ezer forint lenne és szerintem nem véletlen, hogy "desszert" a neve, tehát lehet pl nem étkezés helyett(uszonna), hanem étkezések utánra találhatták ki..
köszi :)
az pótolná a napi szükségletet, vagy valami kiegészítő csepp?
köszi, akko mindkettőt adom párhuzamban.
ezek után csak a túladagolásra és annak tüneteire kell figyelni.
majd beleásom magam jobban
Itt egy lista, hogy melyik élelmiszernek mennyi akalciumtartalma.
igen töredezik is, amikor vágom gyakran reped tovább
a felhőt úgy értem hogy a rózsaszín részben megjelenik egy fehér felhőszerű folt és nő le a körömmel együtt
itt a jobb ujj, egyetlen google-s kép, ott már eléggé lenőtt
Tejital? Abba is tesznek kalciumot, nem is keveset. Ha van allergiás a családban, írhat 3 éves koráig HA tápszert az orvos, de nem hiszem, hogy ennyi idősen megkedvelné :)
Ha a tejitalnak nem vagy ellen, szerintem azt meg lehet próbálni. Van kalciumozott rizstej is, azt is lehet már adni ennyi idősen. Sok gyerek szereti, elmegy kakaónak is.
Ha hiánytünet van, azért a dokinak mutasd meg szerintem. A köröm töredezése lehet másnak is a tünete, pl. vashiányé, vagy akár táplálék-allergia (glutén bevezetése óta törik, vagy azelőtt is? lányom gluténérzékenységére abból gyanakodtam, hogy nem nőtt és puha volt a körme!)
A sajtból annyira keveset fogyasztanak az ilyen picik, hogy nem elegendő kálciumforrás.
Ha már több mindent ehet, főleg, ha magvakat is, akkor több lehetőséged lesz, pl. diós tészta nagyon jó kalciumforrás. Az se mindegy, hogy mit mivel eszik uyganis. De ez még a jövő zenéje :)
Szuper blogok vannak, ahol tejmentes étrendre, és ezen belül kalciumpótlásra is adnak tippeket.
A tojáshéjat én nem próbáltam, de nem hangzik az se rosszul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!