4nap múlva lesz 4hónapos a kislányom, akár már ma adhatok neki házilag készitett bébiételt?
ti mikor kezdtétek el etetni?
4hónaposan milyen ételeket evett a kicsi?
Nézegettem recepteket a neten 4hónaposnak , és ott alma, burgonya, répa, szőlő, őszibarack szerepelt, ezeket akkor adhaton neki, persze főzve, turmixolva?
Ti hogy kezdtétek?
4 hónapos elmúlt.
És nem házi bébiétellel kezdtem, hanem répalével. " kanállal. Másnap megint. picit többet. Utána alma levével.
Szóval volt kb 5 hónapos mire "bébiételt" evett, és elkezdtem kiváltani étkezéseket.
Ne siess, ráérsz még. Később meg majd győződ kitalálni, mikor mit egyen, mert már nincs ötleted...
úgy hallottam, aki későn úgy 5-6 hósan kezdi etetni a kicsit, annak a babája válogatós lesz, nem nagyon eszik ilyesmit, sok a gondja az etetéssel, de viszont aki 4hósan kezdi el, hamarabb ismeri meg az új izeket az szeretni fogja, jó étvégya lesz, ezeket tapasztalt anyukák mondták
ezért szeretném a napokban elkezdeni.
érdeklődik is a kaja után, valamelyik nap kipróbáltuk, egy almaszeletet tartottunk a szája elé (nem a szájába) és cuppogott, nyalogatta és mikor elvettük tátogott érte...
Azért írtam, hogy elmúlt, mert elmúlt. Nem előtte 4 nappal kezdtem. És 2 kanálért felesleges főzni. Hetek múlva fog olyan mennyiséget enni. Ja, és nyers répa levével kezdtem. Aztán nyers alma levével.
2 éves, mindenevő a fiam.
De mindenki úgy csinálja, ahogy jónak látja.
1# voltam.
a válogatósságnak semmi köze a bevezetéshez, de amúgy nyugodtan elkezdheed, viszont ahogy elõttem is írják, a fokozatosság nagyom fontos, ha beletolod a krumplit egybõl, olyan szorulása lesz mint a fene..
elso nap egy teaskanal almalé, 2. nap 2 kanál, 3. nap már mehet pici alma is. de ez akkor is csak kóstoltatás, ne adj többet 20-30 milinél...aztán jöhet a répa, majd krumpli, õszibarack, meggy...szõlõ??? az aprómagvas nem? azt nem kèsõbb kell? amugy is inkabb az idenygyumolcsok kozul valogass, ami nem import...es mindent legalabb 3-4 napig kóstoltass kulön külön, mielott mixelni kezdesz, mert ha valamit nem.tud megemeszten es fajni fog a hasa, nem tudod majd mitõl...
Mi 6 hósan kezdtük először almalével,kanállal,minden nap picit többet.De egyszerre egy félét vezettünk be.
Nem válogatós,nincs olyan étel amit ne enne meg,inkább azt mondom h nem mind a kedvence.
felesleges siettetni szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!