8 hónapos kislányom miért nem fogadja el az általam készített ételeket?
Mi is így voltunk. Az én babám sem akarta megenni sokáig, örültem, ha pár kanállal megevett, miután egy csomót szenvedtem a kajája elkészítésével...
Aztán egyszer csak azt mondtam: meg kell szoknia, nincs más, nincs bébiétel. "Kegyetlen" voltam, nem adtam a házi helyett mást, csak szophatott, vagy tápszert kapott pótlásként valamennyicskét. Így szép lassan megszokta a főztömet. Hetek alatt emelkedett csak valamennyit az adagja. Ma már megeszik két bébiüvegnyi mennyiségű házi babaételt is. Azt hozzá kell tennem, hogy nem csak a fenti dologban voltam kegyetlen, hanem abban is, hogy amit elhatároztam, hogy meg kell ennie, azt megetettem vele. (Anyukámék szerint "tömtem" a gyerekemet.) Csak akkor hagytuk abba az evést, ha már nagyon tiltakozott.
Ezt persze nem ajánlom, csak azért írom, hogy nálunk sem volt mindig egyszerű az első kanál étel megetetése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!