Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Most miért találták ki hogy...

Most miért találták ki hogy hamarabb kell adni?

Figyelt kérdés
6 hónapos a lányom mondta a védőnő alma mellé adjak neki kekszet. A nagyobbik gyereknél ez még nem volt. Milyen kekszet érdemes adni?
2015. máj. 22. 19:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
43%

Mert rájöttek, hogy régen etették jól a gyerekeket. Már 4 hónapos kortól adható nekik a keksz, vagy gluténtartalmú étel.

Ezeket az "ajánlásokat" a tápszergyárak által szponzorált szakértők találják ki, hogy nagyobb hasznot hozzanak a szponzoruknak.

2015. máj. 22. 19:35
 2/12 anonim ***** válasza:
53%

mennyi idős a nagyobb? enyém 6 éves, akkor meg tök komolyan vették, átjött a védőnő, 0 hozzátáplálás mellett végignézte ahogy anyatejbe áztatott kekszet adok neki (környéken is), mert ugye rájöttek, hogy az rendben van, hogy 6 hónapig csak anyatejes legyen a baba, de a glutént akkor is 6 hónapos korig be kell vezetni mert így csökken a gluténérzékenység esélye.

tesómnak 8 éves a gyereke, neki ellett kekszet adnia, szóval nem tudom miért lenne ez mostani dili. inkább te maradhattál le róla a másikkal, nem?

sima háztartási kekszet reszelj le... :)

2015. máj. 22. 19:43
 3/12 anonim ***** válasza:

2 éves a fiam, nekem 6 hónapos kortól javasolták a glutén bevezetését. 4 hónapos korban kezdtem a kóstoltatást gyümölccsel, zöldséggel.

Detki bio babakekszet vettem, ez tojás mentes.

2015. máj. 22. 19:45
 4/12 anonim ***** válasza:
szóval tesóm gyerekének 5 hónaposan kellett kekszet adnia.
2015. máj. 22. 19:45
 5/12 A kérdező kommentje:
4 éves
2015. máj. 22. 19:55
 6/12 anonim ***** válasza:
83%
Ne háztartási kekszet, és ne babapiskótát, mert abban van tojás! És ugye azt 10-12 hónaposan kellene bevezetni...
2015. máj. 22. 20:11
 7/12 anonim ***** válasza:
Én fosfovit kekszet adtam neki, most úgy gondolják, h 6 hós korig be kell vezetni a glutént és az a jó, ha utána még hónapokig kap anyatejet is. Így a legkisebb az esély a gluténérzékenységre.
2015. máj. 22. 20:16
 8/12 anonim ***** válasza:
én is fosfovit kekszet adtam neki védőnő javaslatára.
2015. máj. 22. 20:44
 9/12 anonim ***** válasza:
25%

mert ez az új ajánlás, hogy az anyatejjel együtt kell bevezetni a glutént, és akkor kisebb az allergia esélye...a sógornőm mondjuk 8-10 hósan vezette be a gyerekeinél, mindkettő glutén érzékeny lett...nem tudom persze, hogy e konkrét esetben van e összefüggés, de nyilván akik ezt kimutatták, tudósok, nem egy vagy két baba alapján állítják ezt.

Szóval csináld úgy, ahogy mondja a védőnő, nekem is kekszet mondta, hogy egy ici pici sarkacskát reszeljek csak, én a Detki bio baba kekszet vettem, ami tojás mentes. De főzhetsz neki zabot is, az is glutén, vagy egy kis főtt durumtészta darabkát, de a legegyszerűbb a keksz.

2015. máj. 22. 21:03
 10/12 anonim ***** válasza:
Én glutén bevezetésére 7gabonásat adtam a fiamnak.
2015. máj. 22. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!