Hozzátáplálás kezdése keksszel? Van aki így kezdte?
nekem úgy mondták, ha még nagy részben szopit, de már azért kostolt gyümölcsöt, zöldséget, tehát kb. 3 hete megy a hozzátáplálás, akkor a gyümölcsébe reszeljek keksznek a sarkát. Én detki Bio baba kekszet vettem, és ebből reszeltem bele...de adhatsz neki zabpelyhet megfőzve, átdarálva, glutén az is.
Vagy bármit amibe nincs tej, tojás, pl durumtésztát.
A lényeg hogy még szopizzon nagy részben mikor bevezeted.
Én úgy tudom, hogy a glutént 4 és 7 hónapos kor között kell bevezetni és kisebb az esély a gluténérzékrnységre, ha még anyatejes a bevezetéskor a baba. Viszont ez nem jelenti azt, hogy ezzel kell kezdeni és azt sem, hogy az anyatejbe kell beletenni.
Én a háztartási keksszel sem értek egyet. Vannak gabonapépek, azokkal is lehet. Én egyébként kekszet adtam először, csak nem háztartásit, mert a gabonapépekben többféle gabona van és nem mertem egyből sokfélét adni neki. Én Fosfovit kekszet adtam, de az a lényeg, hogy tej- és tojásmentes legyen. Én almával, barackkal kezdtem, majd kapott a lányunk sütőtököt, répát, krumplit és ezek után, majdnem 6 hónaposan kapott egy pici reszelt kekszet a gyümölcsbe. Amikor ezzel nem volt gond, akkor áttértem a keksz helyett a gabonapépekre és abból raktam keveset a gyümölcsbe.
Én elöször almalével kezdtem el.
Aztán alma reszelve,párolva,barack,őszi,sárga,körte.
A körtét nagyon nem szereti és az alma sem nagyon jön be neki. Ez lesz az 5.hét,hogy hozzátáplálok és még csak most mertem neki babakekszet adni (hippes) lereszeltem első nap 1 db-ot és hozzá kevertem az őszibarackhoz. Eddig semmi mellékhatás:)
Még nem sikerült egy étkezést sem kiváltani. De nem sietünk:)
Nekem mind1 mit mond a védőnő ebben a témában, úgy értve,hogy én nem kezdtem volna ezzel. Csakis a jó öreg almával és társaival:) Háztartási kekszet meg féltem/félek adni... :) Majd késöbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!