Ti mit főztök 8 hónapos babátoknak? Recepteket várok.
hát én ma cékla főzeléket adok neki. cékla püré (ez nekem már főzve-turmixolva-fagyasztva van) kis darab krumpli egy alma és husit megfőzök neki villával összetöröm és összerottyantom a céklapürével.
ami nálunk teli találat az az édesburgonya.adtam már neki répa-brokkoli vagy cukkini-édesburgonya-husi. egyszerűen megfőzöm összenyomkodom.
legutóbb lecsós rizses húst csináltam neki répával és édesburgonyával. a répa így utólag fölösleges volt. ezeket is egy edénybe felteszem főni, paprikát paradicsomot kimagozom, megpucolom, majd ha kész összenyomkodom neki egy kicsit. nagyon fincsi volt :)
vagy bármilyen zöldséget bármivel összefőzök neki. csináltam már neki olyat, hogy pici olajon megsütöttem/megpároltam cukkinit, brokkolit, a húst is így sütöttem neki és sima krumplit mellé. picit megsóztam és kész. katonákba adtam neki. sokkal finomabb volt mint főve.
5-ös vagyok :)
uzsonnára fözök neki rízst és brokkolit, magunknak ma csirkecombból csináltam pörköltet, abból fogok a fiam kajájába csipkedni egy kis húst. összekeverem és kész. :)
te miket főzöl neki?
Eddig csináltam céklát sárgarépával, brokkolit krumplival és fehér és sárgarépával,cukkinit krumplival, simán sárgarépát, ezeket rizzsel, vagy sajttal, spenótot krumplival és tojássárgájával eddig még csak egyszer, mert frissből csináltam, és egy kicsit macerás.
Ó és még borsót krumplival, répával.
Üvegeseket vettem eddig, mert a védőnőnk(aki soha nem mond semmit, ha kérdezek valamit, meg úgy csinál, mintha azt nekem már tudni kéne)azt mondta,hogy tésztát még nem kaphat, csak olyat ami üveges, mert az olyan tésztából van amit megehet. ???
Meg azt mondja, hogy a halat majd később, mert az allergizálhat.Hozzáteszem nincs allergiás a családban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!