Szerintetek ezeket az ételeket adhatom már 10 hónaposnak?
1.) grízes tészta, lekváros derelye, tojás nélkül (minimális cukorral vagy akár anélkül)
2.) olyan főzelék, ami tejföllel készül (minimális sóval, vagy anélkül)
3.) kenyér felvágottal, ami csirkemell sonka általában
4.) kenyér lekvárral, ami házi, és cukrot tartósítószert tartalmaz, utóbbit minimális mennyiségben.
egyáltalán, mikortól adtatok neki olyan ételt, ami a ti szájatok szerint volt fűszerezve? alapból nem eszem se sósan, se csípősen, de azért szoktam sót rakni az ételekbe..
Szerintem pedig nyugodtan adhatod neki.
Mostanában úgy odáig vannak a cukor miatt, mintha patkánymérget kevernél a gyereked ételébe.
A tojássárgája már mehet 8 hónapos kortól, a fehérjét kell egy éves kor után bevezetni. Most őszintén, mennyi derelyét tud megenni, mondjuk egy levesből kivett krumpli-husi után? 1-2 db-ot? Mi a baj a házi lekvárral? Mennyi kerül egy ekkora baba ételére? Egy teáskanálnyi? Gondolom, nem minden nap tészta, vagy édes a menü.
Én tíz hónaposan már tejföllel habartam a főzelékeit a doktornőnk javaslatára. Ha nem allergiás, nem okoz pocakgondokat, simán eheti. Egy teáskanálnyi tejfölt habartam el egy picike liszttel, pár csepp olajjal.
Kenyeret még nem ette akkoriban, de negyed zsemlét, kiflit szeretett majszolni, így is tanulja a rágást, harapást. A felvágottakkal érdemes óvatosan bánni, vegyél minőségit, inkább hentesnél. Csinálhatsz a kenyérre saját szendvicskrémeket, húskrém (csirkemellből), májkrém, tojáskrém (fehérje nélkül).
Nem is értem, mi ez a rettenetes túlféltés a cukorral és a zöldfűszerekkel kapcsolatban. Aztán egy év múlva meg ide írogat az anyu, hogy a gyerek nem eszik meg semmit, csak a drága üveges babapürét hajlandó megenni.
nyilván az étkezései jó részében a kertemben termelt zöldségeket, gyümölcsöket eszi, nem tésztával akarom én se nap mint nap etetni, de mint írtam, kis súlyú, nem hízik rendesen, hiába kap Sinlacot, tápszert is, szopizik is, a brokkoli-répától nem fog hízni...főleg ha meg sem eszi..kénytelen vagyok neki néha szendvicset, tésztát adni, ráadásul én is úgy gondolom, hogy ennyi idősen már jobb azokhoz az ételekhez szoktatni, amiket egy év múlva enni fog.
De nem akartam vitát szítani. megértem mindkét oldalt, őszintén becsülöm, aki 30-40 évesen sem eszik cukrot és szénhidrátot, én biztos nem lennék rá képes, imádom az édességet és a tésztaféléket :) (50 kg vagyok és sose vagyok beteg)
Felvágottat szerintem nem tud elrágni, ahhoz tényleg fog kellene. Legalábbis én is fulladnék, ha a fogaim kihagyásával szeretnék felvágottat enni.
Tízesnek: nem minden gyerek egyforma, a lányom egy éves és torokra tol mindent, nem rág, csak nyel. Ő megfulladna bármilyen szendvicsfélétől, mert egészben akarna lenyelni több centis darabokat. Már a borsó nagyságú ételdaraboktól is fullad.
Értem én, hogy más véleményen vagy, de ennyire ne hergeld fel magad. Mások minősítése, személyeskedés nélkül is lehet véleményt közölni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!