Ti milyen ételeket adtok babátoknak?
En meg csak fozok nekik, nem veszek uveges bebietelt, ugyanis abban nem tudom, mi van. Raadasul gyanus, h ezek az uveges bebietelek jo sokaig elallnak...nyilvan a rengeteg tartositoszer miatt. Ugyh en inkabb fozok nekik: csirket, sutotokot, edes burgonyat, cukkinit, krumplit, repat stb. es ezeket pure formaban kapjak. Az enyemek mar 8 honaposak elmultak, ugy bevezettunk fuszereket is: kakukkfu, koriander, petrezselyem, majoranna, rozmaring.
Ceklat eddig egyszer adtam nekik, azt is en foztem krumplival vegyitve. Nem lett semmi bajuk tole.
az én fiam 8 hós.
már evett répát, krumplit, almát, sütőtököt, őszit, fehérrépát, gesztenyét, meggyet, körtét, spenótot, édesburgonyát, céklát, brokkolit, húst, durum tésztát, rizst. ezeket minden hogy keverem.
én üvegesbe csak az őszit adtam neki mert itt még mirelitbe sem találtam, majd szóltam és rendeltek "nekem". tehát főzök neki. minden pépesítek, sajnos a darabostól még öklendezik.
én is csak üvegeset adok a féléves kisfiamnak, majd ráér még enni az én főztömből. :) most már jönnek a friss zöldségek és gyümölcsök, úgyhogy hamarosan eljön az az idő... várd meg te is a frisset, járj ki a piacra, mari néni biztos nem műtrágyázta sz***á a kevés répáját-borsóját!
egyébként sokan vannak még így, hogy üvegest eszik a gyerekük. a babáknak meg semmi baja, sem most, sem pár évesen. pánikkeltés, meg "szar anya vagy, amiért nem főzöl neki minden nap".
mint ahogy évszázadok óta eszik az otthoni kosztot, piacos zöldségekből, és senkinek semmi baja...azért mert volt egy mérgezéses eset, nem kell következtetéseket levonni a friss idényzöldségek ellen...
Az üveges is éppúgy lehet ártalmas, csak épp egy zsák pénzért nem beszél róla a NÉBIH.
A legbiztosabb ha magadnak megtermeled, ha van rá lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!