Hol szerzitek be a hozzátápláláshoz az alapanyagokat?
Szia! Nekünk az orvos nem írta fel a tejpépet mert szerinte azt csak indokolt esetben lehet....
2 gyerekem van ( a kisebb fél éves, szóval pont aktuális a téma nálunk is), ezek jöttek be: Dm-ben vásárolok, natúr tejpépet (nem ajánlom az ízesítettet 1 éves korig -csoki, sztracsatella- mert pici gyereknek a natúrabb ízekre van szüksége-szerintem-), rizspépet, gabona pépet (korosztályhoz vannak igazítva-4-6-8hósnak való, üveges babaételeket előnyben részesítem-4-6-8 stb hós mert azok bio-k (nagyrészt) és ellenőrizve vannak (direkt picibabáknak találták őket ki), gyümölcslevek szintén.
Üveges babaételt mindenképp vegyél még akkor is ha nagyrészt te főzől majd mert néha jól jön rosszabb napokon ha nem kell főzni vagy ha úton vagytok.
Én a hozzátáplálás elején üveges kajákat adok, kb 2 hó múlva állok neki főzni. (kis mennyiséget egyszerűbb kivenni az üvegből mint megfőzni fél répát meg fél krumplit).
Dm-ben azért is szeretek vásárolni (amúgy mi is falun vagyunk csak a városba járunk nagybevásárolni) mert gyűlnek a pontok és kedvezményeket tudok igénybe venni akár pelusra akár babaételre. Babakekszet szoktam venni, biot, hozzáadott cukor nélkül, nem azért mert elítélem a sima háztartási kekszet (ugyan úgy ajánlják a védőnők ezt is mint a bio babakekszet, szóval ha sima kekszet veszel ne érezd rosszul magad) hanem mert úgy vagyok vele hogy havi 1 csomag 500ft-os keksztől nem leszek szegényebb...
Főzni szerintem csak akkor érdemes amikor már teljes adagokat eszik a baba (kb 150-200milit).
Remélem tudtam segíteni.
Minden jót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!