Honnan lehet biztonságos alapanyagokat beszerezni a hozzátápláláshoz?
Én eddig magunknak mindig nagy élelmiszerboltokban vásároltam, nem igazán foglalkoztam azzal, hogy miben mi van. Most a babánknak viszont nem merek adni semmit és mindent csak bébiételből kap már több, mint egy hónapja, mert mindentől félek. Ki tudja milyen vegyszerek vannak a zöldségekben és a gyümölcsökben.
Aki így volt mint mi az, hogy csinálta? A piacon sem tudhatom, hogy honnan van az áru. Simán vehetik ugyanott, ahol én.
Biztos alapanyag az, amit te magad termelsz meg. Amúgy sehol se lehet olyan alapanyagot venni ami totál biztonságos. Minden eladó mondhatja, hogy bio, meg ezt meg azt nem használt a földbe, nem permetezte meg ilyenek. Mondják, csakhogy eladják. Aztán lehet, hogy a földje, egy forgalmas út mellett van.
Én mindig üzletben veszem, Auchan, Tesco, Spar, Penny, Lidl. Egyik gyerekemnek se lett babaként se baja, az üzletben vásárolt zöldségektől.
Szerintem a kérdésből egyértelmű, hogy nem tudom én megtermelni. Egy nagyvárosban élünk emeletes házban egy kis lakásban.
Akkor egy kicsit módosítom a kérdést. Nem jobb, biztonságosabb, ha még most, amíg ilyen kicsi (5 hónapos múlt) bébiételt kap? Azokat legalább bevizsgálják.
Amúgy nem vagyok nagy parás, de azért a bolti almára pl. extrém sok vackot rákennek. Nem tudom elképzelni, hogy jót tesz egy 4-5 hónapos babának.
Visszakérdezek:
mennyi idős baba/gyerek eheti szerinted akkor már azt, amit ti?
Merthogy a hozzátáplálás végső célja, hogy a család együtt eszi, amit főzöl.
4-5 hónapos babának még "nem jó", aztán az egy évesnek már jó?
Vagy megvárod az ovit, mert ott már úgysem tudod ellenőrizni még annyira sem, hogy mit kap?
Sajnos nincs "tiszta étel". Mindenben van "valami".
De ez csak elgondolkodtató. Próbálok válaszolni is:
Ha piacon veszed néniktől, akkor jársz legközelebb a "biohoz", mint nagyvárosi.
Akkor meg mi a kérdés, add neki egy éves koráig az üvegeset, az is teljesen oké lehet. Feltéve hogy bírjátok anyagilag.
Bár szerintem a babák a legjobban arra vágynak, ami apa és anya tányérjában van. Tapasztalat. :o)
Nem lehurrogás akart lenni, bocs, ha így hangzott!
De mint írtam, piac:
én az Újpesti piacra járok, ott vásárolok, nénitől. Pl. tojást is. De ha nem jutok el odáig, akkor Lidl vagy Spar zöldségespultjáról vásárolok.
Húst meg a hentesnél, aki a szomszédban van. (Ez szerencse), de a Sparos csomagolt húsok is megbízhatóak, még ha nem is annyira "házi".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!