Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Honnan lehet biztonságos...

Honnan lehet biztonságos alapanyagokat beszerezni a hozzátápláláshoz?

Figyelt kérdés

Én eddig magunknak mindig nagy élelmiszerboltokban vásároltam, nem igazán foglalkoztam azzal, hogy miben mi van. Most a babánknak viszont nem merek adni semmit és mindent csak bébiételből kap már több, mint egy hónapja, mert mindentől félek. Ki tudja milyen vegyszerek vannak a zöldségekben és a gyümölcsökben.

Aki így volt mint mi az, hogy csinálta? A piacon sem tudhatom, hogy honnan van az áru. Simán vehetik ugyanott, ahol én.

2013. febr. 4. 09:21
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Szerintem ez jó kérdés de hiába vársz itt normális válaszokat a többség úgy is csak lehurrog!!! Én is sokat gondolkoztam ezen hiszen nem hiába éltek nagyszüleink,dédszüleink 100 évig! Én is csak azt tudom mondani,hogy piacon kinézek olyan néniket akik csak kevés áruval vannak kint! Azt valószínű ő termelte otthon!
2013. febr. 4. 10:03
 12/16 anonim ***** válasza:
61%
Szia! Én mindkét gyerekemnek Auchanban, Tescoban, Sparban vásároltam a gyümit, zöldséget, húst stb. Soha semmi bajuk nem lett. Az üvegesek is jók, csak drágák, illetve az én fiaim egy idő után csak az édes (gyümis, túrós, joghurtos) babakajákat fogadták el, mert a az üveges főzelékeknek semmi ízük nincsen. Ha nagyon aggódsz, akkor a gyümölcsösökből vegyél üvegeset, vagy vásárold piacon az alapanyagokat, ott talán "tisztábbak". De hidd el, semmi baja nem lesz attól, ha nagy élelmiszerboltban vásárolsz neki is.
2013. febr. 4. 10:06
 13/16 anonim ***** válasza:
Azért abba is gondolj bele, hogy az üveges bébiételek mégiscsak konzervkaják, lehet, hogy 1-2 éve készültek.
2013. febr. 4. 10:22
 14/16 anonim ***** válasza:

nah éppen ez az! h az üveges semmivel sem jobb,mint a tesco polcain lévő! mert ugyan mondja már meg valaki nekem,hogy egy hússalk észült étel hogy a fenébe áll el hónapokig hűtés nélkül??? jó-jó,hőkezelés,na de akkor is,én azt nem adnám a gyerekemnek!!!

egyébként mindenféle lehurrogás nélkül,ha ennyire fontos neked a babaád helyes,egészséges táplálkozása,akkor miért nem költöztök olyan helyre,ahol legalább 5-6 négyzetméternyi "kerted" lenne,ahol csak a babád számára meg tudnád termelni azt a minimális mennyiséget? sztem ilyen ingatlant már pesten belül is lehet találni. nekem megérne ennyit a lurkó egészsége!

2013. febr. 4. 11:19
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítő szándékú válaszokat.

Aki nem tud, vagy nem akar válaszolni a kérdésemre, vagy akinek nem tetszik a kérdés, az lépjen nyugodtan tovább. Az meg főleg, aki nem tudja értelmezni.

Annyi a kérdés lényege, hogy ki mit ajánl, hol vásároljak. Én elfogadom, ha valakinek az a véleménye, hogy a piacon, vagy hentesnél, azt is ha az, hogy a Tescoban, de arról szó nem volt, hogy én akarok termelni. És nem fogunk elköltözni, pláne nem Pestre. Az a megjegyzést, ami meg sugallja, hogy nekem nem ér ennyit a gyermekem egészsége, egyszerűen szánalmas. Szerintem teljesen egyértelmű, hogy a lehető legjobbat akarom a gyerekemnek.

2013. febr. 4. 11:33
 16/16 anonim ***** válasza:
A nagyobb áruházakban (nálunk a Sparban, DM-ben akadnak ilyen áruk) valószínűleg találsz bio termékeket is - ezeket elvileg ugye független szervezetek/cégek ellenőrzik, el kell mindig olvasni az apróbetűt. De biztosan léteznek bio webáruházak is. Ha utána akarsz járni, úgy látom (de nem próbáltam), itt a neten lehet ellenőrizni a minősítő tanúsítványt: [link]
2013. febr. 4. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!