Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Vannak itt olyanok, akiknél a...

Vannak itt olyanok, akiknél a babájuknál későn bújtak ki a fogacskák?

Figyelt kérdés

Azt szeretném megkérdezni, hogy ti elkezdtétek a fogak nélkül is bevezetni egy-egy darabosabb ételt, vagy türelemmel megvártátok amíg kibújik egy két fog?

A lányom 9,5 hós, de még nincs foga, és mivel nem akarok neki egy nap többször sem zöldséget, sem gyümölcsöt, sem tejpépet adni, jó volna, ha ehetne valamilyen formában legalább kenyeret, zsömlét, esetleg darabosabb főtt ételeket az én ebédemből.

Elég nehéz, hogy ugye 4-5 étkezése volna napközben, de nem nagyon tudom variálni a fogásokat..

2015. ápr. 27. 11:40
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan kezd el bevezetni a darabos ételeket, ha szívesen fogadja a babád. Mindhárom gyermekemnek későn jöttek ki az első fogai (10-11 hónapos kor), valamelyik nem szívesen fogadta előtte a darabos ételt, a másik meg fog nélkül se volt hajlandó pépet megenni, csak darabosat. Elég kemény az ínyük ahhoz, hogy pl. kiflivel, darabosabb főtt étellel elboldoguljanak.
2015. ápr. 27. 12:01
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
10 hós, 0 fog. Simán elszottyogja a kenyeret, kiflit, puhára főtt zöldséget.
2015. ápr. 27. 12:32
 3/9 anonim ***** válasza:
Az en ikreim 9 hosak, 0 foguk van, de meg jele sincs :) Elszopogatjak a piritost, meg a rice cake-et is. Tobbnyire meg pureket adok nekik, de ettek mar darabos etelt is. A banant pl apro drabokban siman megeszik. Nalunk 5 etkezes van, ebbol 3 szilard: reggelire bebi zabpehely es gyumolcs, ebedre es vacsorara pedig pureket szoktam fozni nekik; a neten nagyon sok valtozatos receptet lehet talalni :) A tobbi etkezes meg tapszer. Neha szoktam nekik "snack"-kent piritos barnakenyeret, rice cake-et, meg organic baby snack-et adni.
2015. ápr. 27. 13:02
 4/9 anonim ***** válasza:
Nagyobbik lányomnak 10 hónapos kora körül jöttek ki az első fogai (onnan viszont belehúzott, és hamar tele lett a szája fogakkal). Én ekkor kezdtem el darabosat adni, de inkább csak villával összetört ételt, vagy nagyon kicsi katonákat kapott. Bár így már a mi ételünből adtam. Ő nehezen rágott/rág a mai napig, de más probléma miatt. Ki kell próbálni, megbirkózik e a darabossal. Ha nem, azt úgyis jelezni fogja.
2015. ápr. 27. 14:00
 5/9 anonim ***** válasza:
1 éves most bujt ki az elso foga
2015. ápr. 27. 14:09
 6/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a valaszokat, akkor megprobaljuj. es milyen kenyeret/zsomlet adtok? honnan lehet tudni hogy nincs benne tojas? az oke hogy a vizes kiflibe nincs tej (vagy igen??) de vajon tojas? vagy ezzel nem foglalkoztok?
2015. ápr. 27. 15:23
 7/9 anonim ***** válasza:
Kifli/zsemle/kenyérben nincs tojás. A vizes kifliben, a zsemlében és a kenyérben tej sincs.
2015. ápr. 27. 19:06
 8/9 A kérdező kommentje:
köszi. vettem neki vizes zsemlét, és egy felet a kezébe nyomtam..nem nagyon értette mit kell vele csinálni, úgyhogy törögettem a szájába és úgy elcsócsálgatott egy 20 ft-osnyi darabot, de folyamatosan tolta ki a szájából :) gondolom majd rákap az ízére. megy a zöld kéz
2015. ápr. 28. 09:39
 9/9 anonim ***** válasza:
Szia! A tegnapi 3-as valaszolo vagyok. En adok az ikreimnek tojast neha, de csak a sargajat es teljesen megfozve. A feherjet nem javasoljak, m kivalthat allergiat. a pureket en fozom nekik es nem mindig adok nekik csirkehust, hanem szoktam helyette tojassargajat, vagy halat is adni. Ha neten korbenezel, akkor rengeteg jo kis bebietel recept van! A kenyeret meg szoktam piritani es ugy adom nekik; altalaban barnakenyeret.
2015. ápr. 28. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!