Ez így jó? Nem rontom el a gyereket?
A picim öt hónapos.
Eddig az alapok vannak bevezetve: alma, répa, krumpli. Most jön a sütőtök és a barack.
Mellette kap milupa tejpépet.
Naponta háromszor-négyszer eszik ilyesmit, általában délelőtt egy fél almát, ebédre-és olykor uzsonnára négy-öt evőkanálnyi főzeléket, vacsorára vagy simán tejpépet, vagy almával vegyítem. A glutént is bevezettem.
Emellett szopizik, evés után elég egy cici, sima szoptatásnál kettő kell.
Születési súlya: 3 kg-49cm, az utolsó mérésen 6,7kg- 70cm.
Nem túl pufi?
Őszintén szólva, nem emlékszem, hogy a nagylányommal hogy volt, ő három hónaposan tápszert kapott kiegészítésként, öt hónapos korára már nem volt tejem.
Szerintem egyáltalán nem az, és teljesen jól csinálod.
A lányom 65 cm és 6400 gramm... tehát elvileg a tied nyúlánkabb.(Az enyém tápszeres)
De szerintem mivel anyatejes nem kell ennyire rágörcsölnöd a hozzátáplálásra. Vagy le akarod szoktatni?
Ez butaság, nincs olyan, hogy elrontani a gyereket. :)
Ha nem rögtön egy üveg kajával indítasz, akkor semmi baja nem lehet. Úgy gondolom, hogy a gyümölcsök-főzelékek sorrendje is csak egy ajánlás, persze az aprómagvasokból csak üvegeset szabad, frisset nem, egyéves kor alatt. Bár erről is megoszlanak a vélemények, mert nem is tudom, melyik országban, de kb. az eperrel kezdik a hozzátáplálást.
A babád nem pufi, de ha az lenne, mit tennél? Fogyókúrára fognád? Ugye, hogy nem. Had' fejlődjön, egyen, amennyi jólesik neki. Egyikőtöknek sem jó, ha ordít, mert éhes.
Ha mégis félsz a kövérségtől, akkor kevesebb tejpép és gyümölcs és gluténtartalmú étel (keksz, kiflicsücsök és egyebek), több főzelék és hús.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!