Hozzátáplálásban kicsit bizonytalan vagyok. Mit hogyan? Hogyan tovább?
nem éppen így szokták :) 10órakor szoktak kóstoltatni, ugye az 2 tápszeres étkezés között van, így picit éhes, ha tápszer után adsz neki bármit akkor már nem éhes, nem lesz nyitott rá. a másik, hogy ha fáj a hasa vagy allergiás rá- ugye ezért kell kóstoltatni, hogy kiderüljön, pont ezért egy nap csak 1 új íz legyen- akkor ha délután kóstoltatsz, pont este jönne ki, ha hasfájás akkor szép éjszakátok lesz, ha meg mondjuk kipöttyösödik, akkor észre se fogod venni... szóval délelőtt.
anyatejes babáknál, ha nem elég a tej, nekik szokták ajánlani, hogy szopi után, ez szó szerint pótlás/ hozzátáplálás :) de tápszereseknél a kiváltás a cél inkább, szóval szilárd, annyi amennyit kér (persze nem az új ízből, abból csak 2-4 kanál első 2 nap), majd tápszer ha nem lakott jól... :)
a kiváltás babától függ, de kb 2 hét. először 10órai majd ebéd (az ebéd és a 10órai között 2 óra telik el, mert a gyümölcsöt hamar megemészti), majd uzsonna.
ezek után meg majd 1 éves kora körül jön csak a vacsi és a reggeli
Köszönöm a vàlaszokat!
Kedves 2-es! Ki írta, hogy nem kóstoltattam???? Kóstoltattam vele először egy picit aztán mindig másnap egyre többet, 1dolog 4napig tartott, mint ahogy olvasod.. Sok helyen olvasgattam, hogy tej/tápszer előtt, között, után egyen-e, mindenhol más volt.. Részemről hülyeség, hogy 2hami közt egyen mást... És kêpzeld az én babón nahyon jó evő, tàpszer után kap gyümit/fózeléket és kéri, mind megeszi amennyit kap! Söt mêg enne! Nem egyformák a babàk..
nem írtad, hogy nem kóstoltatsz, sőt írtad, hogy délután, nem?
azt írtam le hogy szokták, ajánlják, de háborodj fel, hogy valaki vette a fáradtságot és segíteni próbált!
az meg egyáltalán nem jó, ha a babád jóllakottan még simán tud enni. ez nem jót jelent, az agyának kéne jelentenie, hogy tele van a hasa, utána meg neki közvetíteni, hogy nem tud többet enni :(
mindenesetre tápszeres babánál nem tápszer után etetünk, hisz a tápszer ki váltása a cél, az meg szerintem baromság, hogy 10órai be kéne vezetni... hát... nem is tudom mit mondjak erre. azért vannak gondok nálad is...
Nem kioktató válaszokat kértem, csak egy kis tapasztaltságot, segítséget.
Ma volt tízórai almapüré, ebédre volt sütőtökpüré de még sírt csináltam tápszert de csak 20mlt evett meg és elaludt, azóta is alszik :)
Hát ő ilyen kis "beles" biztos van más baba is aki ilyen jóevő..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!