Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Gyümi + keksz. Mennyi kekszet...

Gyümi + keksz. Mennyi kekszet raksz/raktál bele? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
2 gyerekem van. Én simán kb 1 evőkanálnyi darált kekszet beleraktam a kb 150-200 g gyümibe. Ma mondta a védőnő, hogy EGY KÉSHEGYNYI kell csak bele. :O Nekem mindig csak annyit mondtak, hogy keksz,de hogy mennyi, azt nem.
2015. ápr. 16. 12:14
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Ajj már, nyugodjatok le. :D

Akkor nem csak én méreteztem el ezek szerint a keksz adagot... :)))

2015. ápr. 16. 12:37
 12/19 anonim ***** válasza:
Most miért hisztizel? Adott egy kérdés, amihez te hozzászólsz úgy, hogy annak semmi köze a kérdés érdeméhez, ráadásul nem is túl hasznos, amit írsz. Nem tudom mekkora gyereked van, de már 3 éve is fontos volt a glutén korai bevezetése, ezt neked is tudnod kellene. Miért te vagy felháborodva?
2015. ápr. 16. 12:39
 13/19 anonim ***** válasza:
Kérdező! Szerintem pont nincs jelentősége ennek a dolognak. Egyébként az egyik védőnő ezt mondja, a másik azt :)
2015. ápr. 16. 12:40
 14/19 anonim ***** válasza:
0%
Mondjuk a hisztit nem én kezdetem,de mindegy.Azt viszont nem tűröm,hogy ok nélkül oltogassanak! Én nem szóltam be senkinek és a stílusommal sem volt baj. A hozzászólásomat is off-ként kezdtem,de ezekszerint nem tudtok olvasni. Nem hasznos..De az,csak mivel nem az igazi ősanyák szája íze szerint lett megírva,persze hogy bele lehet kötni. Gratulálok.
2015. ápr. 16. 12:42
 15/19 anonim ***** válasza:
Ha már ősanyázol... a hozzászólásod alapján inkább te vagy "bioanyu" nem a többi hozzászóló, szóval...
2015. ápr. 16. 12:45
 16/19 anonim ***** válasza:

Szerintem valami nyugtató nem ártana neked. Na mindegy, ha lenyugodtál, legyen szép napod. (mondjuk azon jót röhögtem, hogy leősanyáztál, nem is tudod mennyire mellélőttél)

Kérdező! Bocsi a mellékvágányért és további boldog gyereknevelést. Szia.

2015. ápr. 16. 12:46
 17/19 anonim ***** válasza:
30%
Kettes, hagyjad már, ez semmi. Látnád amiket én látok nap mint nap.. cukrászdában dolgozom, naponta látom, amint jönnek be a hordó kövér asszonyok, mellettük a már 5 évesen elhízott kislányuk, kikéri magának a fagyikelyhet csokiöntettel és habbal, meg a gyereknek ugyanazt.. vagy amelyik "jó" anya akar kenni, az tolja bele a kicsi babába a fagyitölcsért tejszínhabbal... áhh, muszáj magadba fojtani a véleményedet, úgysem használ. Nem tudom, hogy ki és miért, de azt mondták nekik, hogy a gyerekeknek direkt jót tesz a fehér liszt és fehér cukor, ezért hizlalják szegényeket szánt szándékkal, már babakortól kezdve. Vagy saját magukból indulnak ki, hogy hát ők édességgel vígasztalódnak, ezért a kicsiknek is biztos jót tesz. Az nem jut eszükbe, hogy kamaszkoruk óta hogyan kínlódják végig a nyarakat a hájas testüket dugdosva és hogy pont most rúgták rá tulajdon gyereküket is ugyanerre az útra... :/
2015. ápr. 16. 12:49
 18/19 anonim ***** válasza:
89%

Hát 2es kétlem h ilyen stílusban írtam volna mint amiben te válaszoltál. Igazán csak kíváncsi voltam h akik mint te ìgy belekötnek bébiételbe, tescoban vásárolt dolgot neh adj a gyereknek, oo a piaci se jó stb.... azok mit adnak a gyereknek enni.

Sokmindent lehet rám mondani de h ősanya legyek... na azt marhára nem...

Na a másik okosság duci a gyerek jaj akkor az anyja tömi édességgel uuu.... hülyeség.

2015. ápr. 16. 13:37
 19/19 anonim ***** válasza:

ez a baba súlyától, és napirendjétől függ.

és most tekintsünk el a glutén bevezetésétől, mert az max 1 hét :)

a gyümölcs gyorsan bomló szénhidrát, tehát 1,5 óra alatt átszalad a szervezeten. víz+cukor egyébként, de tele van vitaminnal... :)

ugye elméletileg a 10órai amire szoktuk adni a kicsiknek, köztes étkezés. reggeli 8körül van, ebéd meg délben. viszont a 4 óra sok, addig megéheznek, ezért a köztes étkezés, kis rágcsi. és ezért 10órai, mert 10kor ha kapja akkor délre már sehol nincs, tud ebédelni rendesen.

tehát ilyen értelemben semmi keksz nem kell a gyümölcsbe. viszont ha pont úgy alszik, hogy mondjuk a 11-13-ig, akkor nyilván dúsítani kell, hogy ne ébredjen az éhségre, a keksz meg lassan bomló szénhidrát, az kitart 3 óráig ha kellő mennyiséget kap belőle. ilyenkor nyugodtan beletehetsz egy evőkanállal, szépen ki tudod vele tolni az ebédet.

másik, ha a baba nagyon kicsi súlyú, ugye a szénhidrát hízlal, így akkor is szokták ajánlani a dúsítást. viszont nekem az a személyes tapasztalatom, hogy ez nem mindig jó módszer, enyémnél pl. az ebéd kárára ment, jól bekekszeztem a gyümit, hogy hízzon, erre nem tudott ebédelni, akkor meg mi értelme? hisz a főzelékre még nagyobb szüksége van a szervezetének.

2015. ápr. 16. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!