Egy évesen milyen állagú ételt evett babátok? Mikortól ettetek nem püréset?
Gondolok itt az ebédnél a főzire!
Pépesen ette még, vagy hogy!?
Ha igen, meddig?
Hogyan vezettétek be darabos főzit?
Egyéves a kicsim, már eszik szilardat, rág is(alma, falatkák, virsli, tojas stb...) de főziben kiköpi, ha hagyok benne darabosat!
7 hós kortól vezettem be a darabosat mindkettejüknél, 1 évesen már csak darabosat (villával összetört ételt) ettek mindketten.
Első darabos ételeink voltak: durvára reszelt alma, villával durvára tört banán, krumpli, 8 hós kortól kölesgolyó és buláta darabok, amiket magának kellett csippentenie (a csippentő-mozgás is fejlődik ezáltal), kifli, kenyérhéj, bolognai szósz sok zöldséggel, a durum-tésztát pedig csak csak kis darabokra vágva (ilyesmi bébiétel is kapható, azt hiszem Kecskeméti). A fiam 10 hós korától már nem fogadta el a püréket, a lányom megette még azokat is, de 1 éves korától ő is kevésbé. Szerintem a lényeg a fokozatosság, próbálj neki ilyet is, olyat is, de vigyázz a fulladásra. Amikor a fiam 10 hós volt, a védőnő tanácsára adtam almaszeletet a kezébe, és NAGYON rossz ötlet volt, mert véletlen akkora darabot harapott le belőle, amiből majdnem fulladás lett :( oha nem csinálnék ilyet az életben többé. A második védőnőnk azt mondta, hogy a kisgyerek fő étele 1 éves korig a főzelék, utána pedig az alapétel a rizses darált hús. És mi tényleg sokszor ettük, persze mindenféle variációban, zöldségekkel, sajttal és a többi.
A kisfiam amúgy sose öklendezett, de a kislányom hajlamos rá, ha a pürésített főzelékbe mondjuk répát török neki, ő jobban szereti, ha az egész étel darabos.
1 éves a fiam, és jobbára pépeseket eszik.
Pl. kenyérbelet kockasajttal tök jól megeszi, nokedlit is, de a múltkor meg egy fél penne tésztától meg akart fulladni, szóval marad még a pépes egy ideig.
Jobban megeszi így, úgy vettem észre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!