Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Egy évesen milyen állagú...

Egy évesen milyen állagú ételt evett babátok? Mikortól ettetek nem püréset?

Figyelt kérdés

Gondolok itt az ebédnél a főzire!

Pépesen ette még, vagy hogy!?

Ha igen, meddig?

Hogyan vezettétek be darabos főzit?

Egyéves a kicsim, már eszik szilardat, rág is(alma, falatkák, virsli, tojas stb...) de főziben kiköpi, ha hagyok benne darabosat!

2015. márc. 5. 12:33
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
1 évesen a fiam már azt ette, amit mi, nem főztem külön. Ő nagyon gyorsan átállt a darabos ételekre, sőt sokkal jobban szerette őket, mint a pépeket. Mondjuk én soha nem pürésítettem teljesen a főzelékeit, így megszokta a darabokat.
2015. márc. 5. 12:44
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

7 hós kortól vezettem be a darabosat mindkettejüknél, 1 évesen már csak darabosat (villával összetört ételt) ettek mindketten.

Első darabos ételeink voltak: durvára reszelt alma, villával durvára tört banán, krumpli, 8 hós kortól kölesgolyó és buláta darabok, amiket magának kellett csippentenie (a csippentő-mozgás is fejlődik ezáltal), kifli, kenyérhéj, bolognai szósz sok zöldséggel, a durum-tésztát pedig csak csak kis darabokra vágva (ilyesmi bébiétel is kapható, azt hiszem Kecskeméti). A fiam 10 hós korától már nem fogadta el a püréket, a lányom megette még azokat is, de 1 éves korától ő is kevésbé. Szerintem a lényeg a fokozatosság, próbálj neki ilyet is, olyat is, de vigyázz a fulladásra. Amikor a fiam 10 hós volt, a védőnő tanácsára adtam almaszeletet a kezébe, és NAGYON rossz ötlet volt, mert véletlen akkora darabot harapott le belőle, amiből majdnem fulladás lett :( oha nem csinálnék ilyet az életben többé. A második védőnőnk azt mondta, hogy a kisgyerek fő étele 1 éves korig a főzelék, utána pedig az alapétel a rizses darált hús. És mi tényleg sokszor ettük, persze mindenféle variációban, zöldségekkel, sajttal és a többi.

A kisfiam amúgy sose öklendezett, de a kislányom hajlamos rá, ha a pürésített főzelékbe mondjuk répát török neki, ő jobban szereti, ha az egész étel darabos.

2015. márc. 5. 12:51
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
A lányunk 1 éves korában még csak teljesen pépes ételeket evett meg. Kb. akkor kezdett elfogadni néhány dolgot, de utána is nagyon lassan és nehezen ment. Egyébként nekem azóta sem (most 2,5 éves) eszik olyat, ami pépes és darabos keveréke. Tehát nem eszi meg most sem a darabos főzeléket és a leveseket. Pl. a borsót megeszi párolva, de ha a főzelék "levében" van, akkor nem. A teljesen pépes főzeléket viszont most is megeszi, bár nem nagyon adok már neki olyat.
2015. márc. 5. 12:52
 4/4 anonim ***** válasza:

1 éves a fiam, és jobbára pépeseket eszik.

Pl. kenyérbelet kockasajttal tök jól megeszi, nokedlit is, de a múltkor meg egy fél penne tésztától meg akart fulladni, szóval marad még a pépes egy ideig.

Jobban megeszi így, úgy vettem észre.

2015. márc. 6. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!