Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Igény szerinti szoptatás...

Lili76 kérdése:

Igény szerinti szoptatás melletti etetést ki hogy, mikor oldja meg? Irjátok már le kinek hogy néz ki egy nap etetés és szoptatás?

Figyelt kérdés
2015. márc. 1. 14:17
 1/5 anonim ***** válasza:

miután elmúlt az éjjel nappal cicizős időszak, beálltunk a 3 óránkénti evésre, nagyjából 3 hósan. azóta napirendje van, ha mégis 10-15 percel előbb megéhezne - ami nem jellemző - akkor felveszem, dajkálom, elterelem a figyelmét. egyébként 07.00, 16.00 es 20.30 a szopi, 18.00 fele gyumi fele szopi, 09.00 es 12.30 pedig kivaltott etkezes.

nem tudom mennyi idos a babad, de probald 3 orankent etetni, es akkor ki fog alakulni a sajat napirendetek, es o sem lesz ehes a koztes idopontokban.

2015. márc. 1. 15:39
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekem is 3 hós környèkèn kezdett 3 órànkènt enni. Most 7 hónapos, sajnos nehezen megy az evès az ivàsról nem is beszèlve, ugyanis nem hajlandó semmifèle itatàsi mòdszert ès folyadèkot elfogadni, így nekem sajnos nehèz ètkezès kivàltàsròl beszèlni. De amúgy ùgy van, hogy 7-kor 17-kor ès 20-kor szopi 10-kor gyümi 14-kor zöldsèg. A kèt kaja utàn ha kell akkor szopi. Jah igen ès mi mèg nagy bànatomra èjszakàzunk ùgyhogy szopi mèg èjfèlkor ès fèl 4 fele. :(
2015. márc. 2. 20:44
 3/5 anonim válasza:
Egyéves elmúlt a drágám , de még szopizunk..hogy mikor??..szinte mindig! pláne ha fogzás időszak van...akkor a cicin nyukszik. de amikor kisebb volt akkor is szinte magának alakította ki a szoptatási időt...ami egyébként ha néztem az időt..akkor szinte soha nem érte el a három órát...ja és hadd mondjam el ..nagyon nyugodt baba volt..éjszaka aludt ..csak szopizni ébred fel..de utánna rögtön vissza aludt. nappal is a nyugalom volt rá a jelemmző. Én úgy nevelem hogy a lehető legkevesebbet hagyom sírni...minig ott vagyok neki ha kellek..ez a dolgom! Már látom annak is jelét hogy hamarosan elengedi a cicit..egyre ritkábban igényli..és még annyit nem cumis üvegezik..első perctől kezdve poharazik...sőt cumink is csak díszből van... ha cumis gyereket lát akkor nekünk is elő kell venni ..de amúgy nem érdekli...
2015. márc. 3. 11:18
 4/5 anonim ***** válasza:
egyáltalán nem értek vele egyet, hogy nyugtatónak használd a cicit. Az én babám is nagyon nyugodt, én is törekszem rá hogy ne sírjon, ezért ha sír, felveszem, dajkálom, vagy játékkal terelem el a figyelmét. Mindig jó kedvű, de ehhez egyáltalán nem kell úgy lennie, ahogy te írod...hogy minden nyikkanásra cicit tegyél a szájába. Nem 3 hetes már...
2015. márc. 3. 11:39
 5/5 anonim ***** válasza:

Nálunk sem alakult ki sajnos, hogy rendszeres idokozonkent szopizik. Mert van úgy, hogy vmi nagyon érdekes elvonja a figyelmét és akkor négy óra is eltelik két szopi között. De van úgy hogy csak 2-3 vagy kevesebb

Ezért én többféle módon is próbáltam bevezetni a szilárd ételeket. Szopi után fél órával , két órával stb. Délelőtt nem volt eleinte fogekony ra. Délben se nagyon akart enni. Inkább délután , este felé. Gondolom akkor a tejci is kevesebb kicsit. Aztán mostmár 8 hos. Délelőtt kunyeral tőlem egy kis gyumilevet vagy almát, kekszet. Délben kap kicsi főzeléket. Este fürdés előtt sinlac ot. Mert elég kicsi a sulya. Nem eszik teljes adagokat de szereti kostolgatni amit én eszek. Ezért kap többször is. Inni eleinte nem ivott nekünk se. De aztán ez az aventes csoros pohár nagyon bejött neki. Ilyen fehér szilikonos csőre van. Eleinte ragokanak hasznalta mivel jön a foga, aztán néhány hét alatt megszokta. Szereti. Mennyisegeket nem iszik de pár kortyot igen. Így ha szomjas sokszor már jó az is.

Szerintem minden gyerek más. Próbálj ki te is több dolgot. Látni fogod hogy mi az ami neki jo.

2015. márc. 3. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!