Van a disznóhúsban olyan tápanyag, ami mással nem váltható ki?
Jómagam nem igazán szeretem a disznóhúst, ezért gyakorlatilag nálunk nem szerepel soha a menüben. Ha a gyerek étrendjéből kimarad, éri valamilyen hátrány emiatt?
Bár a muszlimok és a zsidók se esznek, csak ők vallási okok miatt és felnőnek ott is generációk...
Tiltani nem akarom tőle, ha majd máshol kap (még csak 8 hónapos, egyelőre nem eszik máshol), akkor kapjon nyugodtan.
De később miatta 5 dkg hús megvételének/elkészítésének se látom értelmét.
Nekem is annyi az össz kifogásom a disznóhús ellen, hogy szerintem büdös, főleg nyersen. Így nem is szívesen főzőcskéznék vele, de jómagam elkészítve se eszem meg a szaga miatt.
Semmi elvi ok nincs, kizárólag ízlésbeli. Nem fogom azt mondani neki, hogy a disznóhús rossz, csak azt, hogy én nem szeretem.
Hasonló okból kifolyólag tőlem polipot vagy kagylót se fog kapni, azoktól is rosszul vagyok :)
Én disznóhúst csak darálva használom - spagettinek, rakott cuccokhoz. Akkor szoktam adni neki. Amúgy én sem főzök vele. CSirkét szoktunk, azt mindig kap.
Nem hinném, hogy van vmi a disznóhúsban, ami más húsban nincs.
Én úgy oldottam meg ezt (pl. ha fizetnének érte, akkor sem nyúlnék csirkemájhoz), hogy anyósom megfőzi neki, és bébiételes üvegekben lefagyasztom a mélyhűtőbe.
Amikor elfogyott, csak szólok megint anyósnak, hogy a cékla-krumpli-máj kaja elfogyott.
Nagyon rendes és megfőzi nekünk.
#4 - halat se szeretem, néhány kevéske kivételtől eltekintve. Azt persze kap majd, abban tudom, hogy vannak mással nem pótolható anyagok.
De, ha a disznó kihagyható, akkor inkább rábízom, hogy majd közösségben vagy vendégségben egyen, ha éppen azt főzik.
Szárnyast, marhát kap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!