Érdemes így "hozzátáplálnom"?
nem, baromi nagy butaságot csinálsz, szilárd kaját nem szabad cumisüvegből adni!
nem baj ha 2-3 kanállal fogad el, neki az a szilárd adagja. de ezért ne csinálj belőle libát és öntsd bele az alpapépet! most az a fontos, hogy kanalazni megtanuljon, nem az, hogy hatalmas mennyiséget egyen. szépen kóstoltass, az egyébként is csak 2-4 kanál... aztán ha megjön az étvágya akkor lesz miből finom főzelékeket főzni neki, nem kell majd a kóstoltatással bíbelődni
Gyerekkörzeten vagyok gyakorlaton, és ma pont volt erről szó a dokinővel egy eset kapcsán:D
Az egyik dolog, hogy a kanállal etetésnek megvan a módszere. Nem elég odatartani a szájához, és várni, hogy megegye, hanem kicsit a kanállal le kell nyomni a nyelvét és beletuszakolni.
Ez azért kell, mert különben úgy próbál enni, ahogy szopizik, és az összes kaját kiköpdösi.
Nah és itt jön az érdekesebb rész: A dokinő mondta az anyukának, hogy az elején ordítani fog:D Mivel megszokta, hogy folyamatosan jön a cumisüvegből a kaja, a kanállal viszont csak szakaszosan tudod adagolni. Szóval lehet, hogy nem azért sír, mert nem tetszik neki, hanem az, hogy nem elég gyorsan kapja:D
Én mindhárom gyerekemet kanállal etettem(etetem),de a hozzátáplálásnak nem csak aza célja,hogy szilárdat kapjon hanem,hogy bevezesd a "rendes" kajákat az életébe és a pocakjába.
Így nem baj ha cumisüvegből fogadja el.A lényeg,hogy elfogadja bárhogy.Ez az első lépés.
Majd később elfogadja kanállal is.
Bár nálunk is akkor van sírás kapásból ha már kellően éhes én meg nem győzöm adni neki.
De tényleg úgy adom mint a gyorsított felvétel:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!