Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mennyi idő után számít valami...

Mennyi idő után számít valami bevezetettnek?

Figyelt kérdés

Ha az anyatejes babámnak a 6.hónaptól a gyümölcspüréjébe kevert napi fél Fosfovit babakekszel kezdtem a glutén bevezetését és most 7 hónapos múlt, akkor esetleg nyomhatok a kezébe már egy fél kiflit, vagy ez így erős hirtelen?(tegyük fel, hogy egy nap alatt el is majszolja azt a fél kiflit).

Egyáltalán bármi másban is mennyi idő után számít valami bevezetettnek?

2015. jan. 8. 11:25
 1/5 anonim ***** válasza:
45%

Egy hónap alatt kiderült volna, ha gondja van a gluténnel.

Szóval be van vezetve.

Bár kifli helyett inkább kenyérhéjat, vagy babapiskótát adnék.

2015. jan. 8. 11:28
 2/5 anonim ***** válasza:
én úgy gondolom, hogy amikor már napi szinten pár hétig kap a baba glutént- joghurtot- tojást és nincs tőle semmi baja, akkor én arra már azt mondom, hogy bevezettem, és nem nézegetem hogy miből mennyi van az ételébe... (kiflire nekem azt mondta a védőnő, hogy 6 fog alatt ne adjak neki, bár olvastam itt olyat, hogy ügyes volt a baba mert az ínyével simán "rágott", szóval ha adsz is azért figyeld mekkora darabokat "harap" le)
2015. jan. 8. 11:29
 3/5 anonim ***** válasza:
Pár nap után, ha már egy adagot megeszik, akkor bevezetted. Nyugodtan adhatsz neki rendes lisztet, kekszet. Ezek a "baba" kekszek, stb. csak lenyúlás. Kiflit, vagy más puha darabos ételt, akkor is adhatsz, ha még nincs foga. Az ínye erős a babáknak és eltudják majszolni.
2015. jan. 8. 11:36
 4/5 anonim ***** válasza:

3 nap után kijön az allergia, ezért 3 napig adjuk az új ízt. első nap 2 kanál, 2. nap 4, 3. nap már mehet egy teljes adag, bármi is legyen az.

mivel te 1 hónapja már bevezetetted a glutént, ezért minden gluténból annyit adhatsz neki amennyit nem sajnálsz.

egyébként hosszabb ideig nem is lehet kóstoltatni, figyelj erre a mennyiségre amit írtam és 3 napig kapja naponta

2015. jan. 8. 12:09
 5/5 A kérdező kommentje:

Írta az egyikőtök hogy a babakeksz lehúzás...hát tényleg az, majdnem megállt bennem az ütő, mikor láttam az árát. De mindegy. Ha kell, kell. Azért vagyok ám bizonytalan, mert van egy kis (védőnős) táblázatom, amit nem bibliaként használok, de útmutatásnak megfelelő. Szóval ebben van a gluténnal kapcsolatban, hogy 6 hónaposan ebből a kekszből napi fél vagy két naponta egy. A 7-8 hónapos rublikában pedig az van, hogy 1 mokkáskanál liszt a pürébe. Ezért bizonytalanodtam el, hogy mennyi ideig kell ezt "fokozni".

Végül betolta a mai fél kiflijét a 2 mini fogával minden probléma nélkül. Egyébként próbáltam a kenyérhéjat is, de abból leharapott egy nagyobb darabot és le is akarta nyelni, fuldoklott picit és kiköhögte szegényem. A kifli meg tök jó, mert minden irányból van "kérge", így előbb összetöppeszti nyállal, utána eszi meg apránként. :) Babapiskótát a cukrossága miatt még nem szeretném adni.

2015. jan. 8. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!