Mikróban vagy tűzhelyen melegítitek a fôzeléket a babának?
A feltett videóból: "ha igen nagy túlnyomás és igen nagy hő képződik-egy súrlódési hő- az élelmiszerben, akkor olyan belső szerketei változáson mehet keresztül (mondjuk a fehérje )amit a belső enzimeink nem úgy érzékelnek, mint egy természetes fehérjét."
Vagyis nem maga a mikrohullám káros, hanem az a tény, hogy könnyen túlhevíthetjük az ételt, és mehet kersztül, vagyis ez sem feltétlenül kövezkezik be. Ha hagyományos módon hevítjük túl, az épp oly káros lehet, főleg ha le is kozmál.
Számtalan dolgot tudnék felsorolni, amit ha nem megfeleően használunk, akkor káros lehet.
Szóval ne adjuk kisbabáknak. Kisgyereknek lehet? Akkor már nem káros? Ha a kisbabára káros, akkor mégis hogyan, és mire hat szerinted? Ez tudományosan igazolt? Attól, hogy egyvalaki nyilatkozott, hogy inkább ne, attól még ez nem bizonyító erejű. Érvelj, és ne csak linkelj! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!