Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mikróban vagy tűzhelyen...

Mikróban vagy tűzhelyen melegítitek a fôzeléket a babának?

Figyelt kérdés
2014. dec. 29. 10:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ostobaság! Nem változik a szerkezet! Honnan vesztek ilyen butaságokat? Mert ezt hallottátok? De nem az iskolában, az biztos! Egyszerű fizikai mechanizmuson alapszik, nem pedig kémiain. Az elektromágnesen hullámok (mikrohullám) az ételben lévő vízmolekulákat rezegtetik!!!!!!! a rezgés által létrejött súrlódáskor felszabaduló energiától melegszik az étel! Semmilyen szerkezeti változással nem jár!! Ha a kezedet összedörzsölöd, akkor annak is megváltozik a szerkezete? NEM! Elképesztő, hogy mennyi ember él a kritikai gondolkodás képessége nélkül, igaznak vél olyan dolgokat, amiket hall, vagy olvas és még arra sem képes, hogy meggyőződjön annak igaz, vagy hamis voltáról!
2015. jan. 5. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 Xanina válasza:
A fehérje szerkezete energia/hő hatására valóban változik, a fehérje kicsapódik, a mikróban és a hagyományos módon melegített ételnél is épp ugyanaz történik. :D VAGYIS: A mikró nem káros, lehet használni nyugodtan. Ha le tudod vezetni önállóan, és nem csak kimásolni valami áltudományos népbutító oldalról, és be is tudod bizonyítani TUDOMÁNYOS ÉRVEKKEL, hogy a mikró káros, akkor nyiss erre külön topicot, és vitassuk meg ott, hogy miért igen, vagy miért épp nem. Ott szívesen elmagyarázom hogyan működik, ez a topic nem erről szól.
2015. jan. 5. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 anonim válasza:

[link]

5.-ödik perctől nézd meg

anyatejet biztos ne tegyél bele

2015. jan. 5. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim ***** válasza:
Őszintén? Fogd a kis vízforralódat, kapcsold be. A babának kimért adagot tedd egy tányérba (vagy amiből eteted), egy arra megfelelő tálba állítsd bele a tányért. Öntsd rá a forralt vizet (ne az ételére, csak alá) és ellenőrizd az étel hőjét (kapható hőre színváltoztató kanál, kb. 700 ft és, ha jót veszel sterilizálható is, mikrós fertőtlenítőben), közben megkevered és ellenőrzöd (kb. max. 1,5 perc alatt megfelelő hőmérsékletet érhetsz el), ha oké add oda neki! Ennyi
2015. jan. 8. 02:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 Xanina válasza:

A feltett videóból: "ha igen nagy túlnyomás és igen nagy hő képződik-egy súrlódési hő- az élelmiszerben, akkor olyan belső szerketei változáson mehet keresztül (mondjuk a fehérje )amit a belső enzimeink nem úgy érzékelnek, mint egy természetes fehérjét."

Vagyis nem maga a mikrohullám káros, hanem az a tény, hogy könnyen túlhevíthetjük az ételt, és mehet kersztül, vagyis ez sem feltétlenül kövezkezik be. Ha hagyományos módon hevítjük túl, az épp oly káros lehet, főleg ha le is kozmál.

Számtalan dolgot tudnék felsorolni, amit ha nem megfeleően használunk, akkor káros lehet.

Szóval ne adjuk kisbabáknak. Kisgyereknek lehet? Akkor már nem káros? Ha a kisbabára káros, akkor mégis hogyan, és mire hat szerinted? Ez tudományosan igazolt? Attól, hogy egyvalaki nyilatkozott, hogy inkább ne, attól még ez nem bizonyító erejű. Érvelj, és ne csak linkelj! ;)

2015. jan. 11. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!