9 hónapos babának tényleg csak heti kétszer szabad glutén tartalmú ételt adni?!
Figyelt kérdés
2014. dec. 19. 15:25
2/9 anonim válasza:
A glutént már 4 hósan be kell vezetni. 9 hónapos baba már majdnem mindent ehet, amit magatoknak főzöl.
Nem kell minden ostobaságot elhi9nni.
3/9 A kérdező kommentje:
Én a napokban hallottam a barátnőmtől. Leordította a fejem, mert a kislánya odajött kunyerálni a szendvicsemből. Én meg egy kis csipet kenyeret szerettem volna adni neki. Mondta, hogy még csak most vezeti be a glutént, még csak 3 hónapja kapja... És különben is: heti 2x10 gramm a megengedett.
Furcsállom, mert az én lányom ilyenkor már tényleg nagyon sokfélét kapott, felnőtt ételeket és pékárut is.
2014. dec. 19. 15:34
5/9 anonim válasza:
Mikor mondtam a gyerekorvosnak, h kb 2 hete kap napo 1-2 kiskanal gabonapelyhet a lanyom akkor azt mondta, h akkor mar be van vezetve. Most egy eves, meg azert boven nem azt eszi mint mi, de bulatat, kenyeret, v zsomlet mindennap kap.
6/9 anonim válasza:
Szerintem akár minden nap kaphat. Viszont az ő dolga, hogy hogy eteti a gyerekét és illett volna megkérdned, hogy kaphat-e. Igaz én egészen más ok miatt, de nem szeretem, ha etetik a gyerekemet és mindig közbe is lépek.
7/9 anonim válasza:
Figyelj, sokan (paleósok, ketogénesek) ördögtől valónak tartják a glutént, nyilván nem szivesen adják a gyereknek sem. Az ő dolga. Beteg biztos nem lesz a gyerek attól, ha gluténmentesen eszik.
8/9 anonim válasza:
Szerintem is ehet bőven, naponta is, de mindenki másképp csinálja, én sem szeretem ha a gyerekemnek más ad valamit, mert én tudom mit vezettünk már be, milyen állagot képes megenni, 11 hónaposom például még mindig nem nyeli le a szilárd kaját, más ilyen korú babája már vígan harapja a pogit.
9/9 anonim válasza:
Pont tegnap kérdezte a gyerekorvos a tanácsadáson,h ugye minden nap kap glutént a babánk. Szintén 9 hónapos. Nem hiszem,h egységes álláspont létezne. Meg őszintén szólva, sztem egy kissé túl is van lihegve ez a glutén-dolog. Figyelni kell persze a bevezetésnél, aztán meg mindenki úgy csinálja ezt az egészet, ahogy jónak látja, ahogy tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!