Hány hónapos kortól kell glutén tartalmú ételt adni a babának?
Előszöris, nem kell. Ajánlják, hogy minél előbb vezesd be (4 hós kortól), de akkor sincs semmi, ha csak később teszed. Annyi, hogy ha később vezeted be, és kiüti, nehezebb lesz kitalálni, hogy mi okozta a gondot a rengeteg dolog közül, amit már eszik. Régen azért ajánlották, hogy csak 6 hós kor körül, mert úgy gondolták, hogy - mint a tejnél- a későbbi bevezetéssel csökkenthető az érzékenység kockázata. De megdőlt az elmélet.
Én gabonapelyhet adtam, 6 hósan. Azt mondják, hogy jobb akkor bevezetni, mikor még szopik mellette a baba.
7 hónaposan kapott először a lányom, direkt nem adtam neki korábban.
Lényeg, hogy utána még szoptasd pár hónapig.
Legelső napokban kiskanálnyi lisztet szórtam a főzelékébe, majd később a 7 magvas gabonapépből szórtam kiskanálnyit az ételébe.
jaj ugyan már! ne parázz!
Nincs olyan hogy kötelezően kell!!! Mert ha nem vezeted be napra, órára, percre pontosan akkor mi lesz?! Semmi!!!
Ajánlott bevezetni és nem kötelező.
Enyém 6 hónaposan kapott először darált kekszet. Nem maradt le semmiről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!