Elmagyarazna ezt nekem valaki?
ez nagyon jó táblázat, itt ajánlották a neten, ismerősöm is ezt követi
bébiáételeknél azt figyeld, hogy kezdetben glutén menteset adj és cukor menteset, és ne puffasztókat, de rájuk van írva a kor, ami mondjuk sokszor érdekes (pl 4 hónaposan ananász, meg társai..miközben déligyümiket 1 évtől ajánlott..)
Mi azt követtük, ami bébiételben van kapható, hol üvegesben, hol tiszta gyümölcsben. Alma, őszibarack, almabanán püré, körte és így tovább. Mindig azt néztem, mi van a korának jó üvegesekben és azokkal variáltam, pont az ezer féle javaslat miatt. Nekünk eddig ez bejött pedig már 10 hónapos. Mondjuk mi is 4 hónaposan kezdtük és nincs allergiás a családban, ezért nem is voltam "túl" óvatos az ételekkel.
A zöldségeknél a céklát nem találtam üvegesben, de azt is kapta a krumpli után már. Aztán az üveges borsót kevertem a krumplihoz felesben, nem tisztán, szóval majd belejössz addigra úgyis :)
A bébiételeket tudják úgy készíteni, hogy az ételek nem ajánlott összetevőit kivonják. Pl. málna már elég korán van bébiételben, de abban nincs mag, otthon attól még nem lehet ugyanabban a korban adni.
Nem kötelező minden egyes ételt az adott hónapban tervszerűen bevezetni. A hozzátáplálási táblázat egy útmutató, hogy tudd, mit mikor nem lehet még adni, és kb. milyen sorrendben vezesd be az ételeket. Meg én úgy gondolom, hogy a hozzátáplálás a baba felkészítése, hogy bő fél év alatt ugyanazt ehesse, amit a család. Úgyhogy ha anyuka sose vesz pl. csillagtököt vagy avokádót, akkor tök fölösleges a gyereknek bevezetni az adott hónapban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!